U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Végleges a negyeddöntők párosítása és menetrendje az U18-as Európa-bajnokságon

2018.08.08. 23:37 | Utánpótlás hírek

Ahogy arról nagy terjedelemben beszámoltunk, szerdán rendezték a nyolcaddöntőket Udinében az U18-as A-divíziós Európa-bajnokságon. Késő estére kialakultak a negyeddöntős párosítások és végleges lett a csütörtöki játéknap programja is.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


A magyar válogatott vívja a csütörtöki játéknap első negyeddöntőjét, amikor 14 óra 15 perctől Franciaországgal mérkőznek a mieink. A találkozóhoz részletes beharangozónk ITT olvasható.


A második párharcban 16 óra 30 perctől mérkőzik a címvédő Belgium és Spanyolország. Bár a spanyolok a csoportkörben a szerbektől kikaptak és így második helyen léptek tovább, de komoly játékerőt képviselnek. Nagy kihívás előtt áll a címvédő, mely a lehető legtöbb játékosát visszahozva a tavalyi aranyérmes gárdából, a torna egyik legnagyobb favoritja.

 


18 óra 45 perctől rendezik Lettország és Oroszország összecsapását. A letteket láthattuk a magyar válogatott ellen. Egy jó szerkezetű gárda, melyet Aleksa Gulbe és Nikola Ozola révén kiemelkedő egyéni teljesítmények jellemeznek. Esélyesek az oroszok ellen, akik egy magas, de igazán klasszis játékosokat nélkülöző csapatot hoztak. Az egész tornán hullámzó teljesítményt nyújtottak.


A program 21 órától Németország és Csehország összecsapásával zárul. A németek esélyei Nyara Sabally visszatérésével jelentősen megnőttek. A magyar válogatottal szerepeltek egy alapcsoportban. Extra generációjuknak ez a torna lehet a nagy dobása ebben a korosztályban, biztosan megpróbálnak élni vele. A csehek az Európa-bajnokság kellemes meglepetése. Lendületes, ponterős játék jellemzi őket. Érdemes figyelni rájuk. Megjósolhatatlan a győztes kiléte.

 

A csütörtöki program


Negyeddöntők
14:15 Magyarország - Franciaország
16:30 Belgium - Spanyolország
18:45 Lettország - Oroszország
21:00 Németország - Csehország


9-16. helyért
14:15 Horvátország - Bosznia-Hercegovina
16:30 Szlovénia - Lengyelország
18:45 Svédország - Szerbia
21:00 Olaszország - Írország


Ágrajz

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: