Európa-bajnokság 2019

Angel McCoughtry súlyos térdsérülése, véget ért számára a WNBA szezon

2018.08.09. 23:16 | WNBA

Az Atlanta Dream a hivatalos honlapján jelentette be, hogy Angel McCoughtry térdsérülése kapcsán a legrosszabb forgatókönyv vált valóra. A klasszis játékos a bal térdében szalag-szakadást szenvedett. Ebben a WNBA évadban már nem léphet pályára, ki kell hagynia a Világbajnokságot és az Euroliga szezon nagy részét.

 

 

Ahogy arról lapunkban beszámoltunk, keddről szerdára virradóra az Atlanta Dream nagy csatában 109-100-ra legyőzte a Las Vegas Aces-t. A mérkőzésből öt perc volt vissza, amikor a térdét fájlaló Angel McCoughtry-t le kellett cserélni. Azóta a játékos több vizsgálaton átesett és a lehető legrosszabb forgatókönyv vált valóra. A bal térdében szalag-szakadást állapítottak meg, ami több hónap kihagyással jár.

 

 


McCoughtry sérülése rendkívül érzékenyen érintheti az Atlanta Dream csapatát, mely még versenyben van az alapszakasz megnyeréséért a WNBA-ben. Az egyik legnagyobb sztárjuk azonban idén már nem léphet pályára, ami jelentősen csökkenti a versenyképességüket. McCoughtry nem lehet ott a szeptemberi Világbajnokságon az amerikai válogatottban, miközben várhatóan az Euroliga szezon jelentős részét is ki kell hagynia. A klasszis játékos éppen nyáron igazolt új csapathoz, a Dinamo Kurszktól az UMMC Jekatyerinburghoz szerződött.


A WNBA-ben McCoughtry extra nyarat teljesített eddig. A csapata mind a 29 mérkőzésén pályára lépett. Átlagban 27.5 perc alatt 16.5 pontot, 6.0 lepattanót és 3.0 gólpasszt jegyzett.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: