U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Megvannak az EWBL 2018/2019-es kiírásának csoportjai

2018.08.09. 15:51 | Európa

Korábban már hírt adtunk arról, hogy EWBL sorozatban a következő évadban magyar csapat teljesítményét is követhetjük. A szervezők elkészítették a csoportok beosztását. A PINKK Pécsi 424 az „A” jelű nyolcasba került.

 


Az EWBL az elmúlt évadhoz képest nem csak nevet váltott, de a mezőny is átalakul részben. A sorozathoz a PINKK Pécsi 424 mellett Csehországból a ®abiny Brno és az SB© Ostrava, Hollandiából a CTO Amsterdam Vrouwenbasketball és Oroszországból a Rostov-Don csatlakozik.


Az már korábban eldőlt, hogy a címvédő Good Angels Koąice eredményorientált profi csapatot nem versenyeztet. A klub juniorjai Young Angels Koąice nevén vesznek részt a sorozatban. A 16 csapatos mezőnyből 15 gárda neve ismert. Egy szereplővel még zajlanak az egyeztetések. Amint a felek véglegesítik a megállapodást, kihirdetik a teljes csapatlistát. Ez az együttes a sorsolás szerint az A-csoportba kerül, ahol a PINKK is szerepel.

 


Az EWBL 2018/2019-es kiírásának csoportjai


A-csoport: Young Angels Kosice, Udominate Basket, Tsmoki Minsk, SB© Ostrava, Astana Tigers, PINKK Pécsi 424, Rostov-Don, +1 csapat, melynek felvétele később kerül véglegesítésre.


B-csoport: TTT Riga, Dinamo Moszkva, Lulea Basket, Pieątanske Čajky, Kibirkątis Vilnius, Horizont Minszk, ®abiny Brno, CTO Amsterdam Vrouwenbasketball.


A hét csoportmeccset a résztvevő együttesek három torna keretében játsszák le. A kiírást szerint ezeket a tornákat október 3. és 14, december 1. és 9., illetve január 5. és 13. között kell lejátszani. A rendezőkkel még zajlanak az egyeztetések. A csoportok első négy helyezettje játszik keresztbe a Final Four részvételért kuparendszerű párharcokban.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: