U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Németországgal lett teljes a legjobb négy mezőnye az U18-as Eb-n

2018.08.09. 23:01 | Utánpótlás hírek

Csütörtökön rendezték a legjobb négy közé jutásról döntő találkozókat az U18-as A-divíziós Európa-bajnokságon. A játéknap negyedik negyeddöntője során Németország 72-44-re legyőzte Csehországot. A fináléba kerülésért a németek a lettekkel mérkőznek.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Egyoldalú összecsapás kerekedett, melyen a németek végig kézben tartották az irányítást a nagyot küzdő, de sokat hibázó csehekkel szemben. Négy perc elteltével 7-6-ra vezettek a csehek, de innen az első szakasz végére 20-12-re elléptek a németek. A második etapban a 10 pontot is átlépte a különbség, a cseheknek azonban még akadt egy felzárkózásuk. Egészen 3 egységre megközelítették a németeket, akik a félidőben is mindössze 34-28-ra vezettek.

 


A döntést a harmadik negyed hozta el. A két csapat között 42-35-ig nem alakult ki igazán nagy differencia. Innen azonban a német gárda 10-1-es sorozattal zárta a játékrészt. A záró szakasznak 52-36-ról vágtak neki a felek és itt már nem volt kérdés a győztes kiléte. A sérülése után újra csúcsformában játszó Nyara Sabally 16 ponttal és 14 lepattanóval dupla-duplát ért el. Az utolsó percekre elfáradtak és szétestek a csehek, így alakult ki a végeredményben megjelenő óriási különbség.


A német gárda továbbjutása azt jelenti, hogy a magyar válogatott alapcsoportjából három együttes is kivívta a legjobb négy közé kerülést. A mieink mellett Lettország és Németország.


Eredmény
Németország - Csehország 72-44 (20-12, 14-16, 18-8, 20-8)


Statisztika

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: