U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

14 évesen már többször zsákolt

2018.08.10. 11:26 | Egyesült Államok

Az ESPNW hívta fel a figyelmet egy 14 éves tehetségre, Ashlyn Watkins-ra, aki a közelmúltban két tornán is zsákolt.


A 14 évesen már 190 cm magas extra adottságokkal rendelkező Ashlyn Watkins a nyár elején egy 400 csapatot felvonultató Battle in the Boro AAU elnevezésű dzsemborin, majd a múlt héten a Jr. NBA World Championship egyik mérkőzésén bravúros megmozdulásokkal vonta magára a figyelmet.


A fiatal tehetség magasságával igen hamar kitűnt, már harmadikos korában 175 cm magas volt. Most alapfokú tanulmányai végeztével pedig a 190 cm-t is elérte, így minden családtagjánál és tanárainál magasabb. A Cardinal Newman iskolai csapatát 14.6 pont és 11.8 lepattanó átlaggal vezette állami bajnoki címre. A játékosra a legnagyobb egyetemek is felfigyeltek. A tanulmányait 2022-ben kezdheti meg Watkins, aki ősszel lesz 15 éves. Édesanyja nyilatkozata szerint többek között a South Carolina, a North Carolina, a Clemson, a Georgia és a Kentucky ajánlott ösztöndíjat.

 


Ashlyn Watkins tehetsége elsősorban abban mutatkozik meg, hogy támadásban és védekezésben ezzel a magasságával olyan mozgásra képes, mint egy külső posztos játékos. Ezen felül természetesen a palánk alatt is megállíthatatlan. A júliusi dzsemborin az első zsákolási kísérleténél még kicsúszott a kezéből a labda, a második azonban már sikerült a lenti videó tanulsága szerint. Ezt követően pedig a Jr. NBA World Championship rendezvényén is összejött a bravúr.

 

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: