U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A hétvégén Bukarestben szerepel a 3x3-as válogatott

2018.08.10. 17:47 | Magyarország

Szombaton és vasárnap a bukaresti 3x3-as FIBA Challenger verseny női tornáján szerepel a 3x3-as válogatottunk. A magyar csapat a kontinenstorna előtt egy hónappal erős mezőnyben próbálhatja ki magát.

 

Fotó: instagram.com/whun3x3/

Fotó: instagram.com/whun3x3/


Károlyi Andrea együttese Medgyessy Dóra, Ruják Nóra, Szabó Petra, Theodoreán Alexandra összeállításban kelt útra a román fővárosba. A fenti illusztrációs kép az indulás előtt készült a repülőtéren. A szeptember közepén megrendezésre kerülő bukaresti Európa-bajnokság előtt kevés igazán minőségi női tornát rendeznek. Az előttünk álló hétvégét ennek megfelelően több válogatott is igyekszik kihasználni.


A bukaresti mezőnyben a házigazda románok mellett erős csapattal szerepelnek az olaszok, akik két játékost is elhoznak a világbajnok együttesükből. A francia csapat is bombaerős felállásban nevezett. Náluk éppen a héten került sor a tervezett Eb-csapat kihirdetésére, melyből szintén ketten itt lesznek. Ki kell emelni még a cseh és a görög válogatottat is, akik szintén jó játékerőt képviselnek.

 


A magyar együttes a nyolcas mezőnyben a B-csoportba került, ahol a kontinenstorna mezőnyéből a csehek és a románok első csapata lesz az ellenfél. A négyest egy Európában túrázó japán alakulat teszi teljessé. A másik ágon szerepelnek az olaszok, a franciák, a görögök, illetve a románok második együttese.


A lebonyolítás a jól megszokott rendben zajlik. A négyesek első két helyezettjei jutnak az elődöntőbe, ahol keresztbe játszanak a résztvevő csapatok. A tervezett menetrendet nézve válogatottunk szombaton 14 óra 25 perctől a japán rivális ellen mutatkozik be. Ezt követően az esti programban 19 óra 50 perctől mérkőzünk a csehekkel. Vasárnap délután pedig a házigazda román alakulat lesz az ellenfél. Továbbjutás esetén a torna végjátékában vasárnap este szurkolhatunk csapatunknak.


A FIBA 3x3-as YouTube csatornáján élőben követhető az esemény. Arról jelenleg nincs információnk, hogy a női tornáról mennyi mérkőzés kerül be a nemzetközi programba.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: