Európa-bajnokság 2019

Elődöntőbe jutott a magyar 3x3-as válogatott Bukarestben

2018.08.12. 16:12 | Magyarország

Vasárnap a délutáni órákban lezárult a bukaresti 3x3-as FIBA Challenger verseny női tornájának csoportköre. A magyar válogatott ugyan alulmaradt a házigazdák erősebb csapatával szemben, de ezzel együtt bejutott az elődöntőbe.

 


A magyar válogatott mérkőzése előtt csapott össze a cseh és a japán gárda. A mérkőzést a csehek 18-15-re megnyerték, ami azt jelentette, hogy mindkét csapat 1 győzelemmel és 2 vereséggel zárta a csoportkört. Ennek eredményeként úgy léphettünk pályára, ha legalább 14 pontot elér a Medgyessy Dóra, Ruják Nóra, Szabó Petra, Theodoreán Alexandra összeállítású magyar csapat, akkor vereség esetén is bejut az elődöntőbe.

 


A román együttes a találkozó elején 5-2-es előnyre tett szert, de ezt követően 6-6-nál gyorsan utolérték őket a magyar lányok. Innentől kezdve fej-fej mellett haladt a két gárda. Az utolsó két percbe 12-11-es hazai vezetésről érkeztünk. Riválisunknak két távoli dobása is célt ért a folytatásban, amivel 16-11-re elléptek. Ekkor még másfél perc volt hátra. Innentől győzelmi esélyek nem mutatkoztak, de a szerzett pontokra figyelni kellett.


A végjátékban Medgyessy Dóra két duplájával, majd ziccerével 18-16-ra zárkóztunk fel. Az igencsak kemény meccsen még az egyenlítésért is támadhattunk, de kétpontos előnyét a román csapat megőrizte, így 18-16-os sikerrel veretlenül nyerte a négyest. A magyar válogatott 17 óra 30 perctől a bombaerős kerettel szereplő francia gárdával mérkőzik a fináléba kerülésért. A találkozó ITT követhető.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: