U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Litvánia, Fehéroroszország és Izrael jutott fel az U18-as A-divízióba

2018.08.13. 19:41 | Utánpótlás hírek

Vasárnap a szomszédos Ausztriában lezárult az U18-as B-divíziós Európa-bajnokság. A tornát Litvánia nyerte, míg mellettük Fehéroroszország és Izrael vívta ki a feljutást.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Népes mezőnnyel, 24 válogatott részvételével rendezték az U18-as B-divízió küzdelmeit Ausztriában. A csapatok négy csoportban kezdték meg a szereplésüket a tornán. A hatos csoportokból az első két helyezett jutott a negyeddöntőbe, ahol keresztbe játszottak a gárdák.


Összességében a feljutást kivívó három alakulat dominált a kontinenstornán. Hozzájuk csak a végül negyedik helyet szerző Törökország tudott felnőni. A litvánok a B-csoportot megnyerve a negyeddöntőben Portugáliával találkoztak, akiket 77-66-ra múltak felül. A fináléba kerülésért pedig Törökországot verték 69-49-re. Fehéroroszország a D-csoportban végzett az élen. Az ellenfelük a negyeddöntőben Hollandia volt, akiket 77-64-re győztek le. Az elődöntőben pedig Izraelnél bizonyultak jobbnak 10 egységnél.

 


A döntőben Litvánia könnyedén érvényesítette fölényét Fehéroroszország felett, 86-71-es sikert arattak és ezzel a feljutás mellett elhódították a B-divízió trófeáját. Kis túlzással a második vonalban a bronzcsata nagyobb téttel bír, mint a finálé, hiszen a harmadik helyezett szintén a legjobbak között szerepelhet jövőre. Végül Izrael 63-51-re győzte le Törökországot ezen a találkozón.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


A torna MVP-je Kseniya Malashka lett. A fehéroroszok extra tehetsége 20.5 pont, 14.1 lepattanó, 3.4 gólpassz, 2.8 szerzett labda és 2.3 kiosztott blokk átlaggal zárta a tornát. Mellette az All-Star ötösbe Kristina Masionyte (Litvánia), Lior Garzon (Izrael), Zeynep Gul (Törökország) és Awak Kuier (Finnország) került.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Ahogy arról korábban már hírt adtunk, az udinei A-divíziós U18-as kontinenstornáról Szlovénia, Svédország és Írország esett ki.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: