Európa-bajnokság 2019

Visszatekintés a 3x3-as válogatott bukaresti tornájára

2018.08.14. 18:42 | Magyarország | Írta: Nagy Norbert

Szombaton és vasárnap a bukaresti 3x3-as FIBA Challenger verseny női tornáján szerepelt a magyar válogatott. Károlyi Andrea szövetségi kapitányt kértük arra, hogy tekintsen vissza röviden a hétvégi erőfelmérőre.

 

Fotó: Facebook.com/sportarenastreetball

Fotó: Facebook.com/sportarenastreetball


A bukaresti tornán a Medgyessy Dóra, Ruják Nóra, Szabó Petra, Theodoreán Alexandra összeállítású magyar válogatott négy mérkőzést vívott. Egy fordulatos végjátékban a magyar csapat 21-20-ra legyőzte cseh ellenfelét, míg kiélezett meccseken japán, román és francia riválisával szemben alulmaradt.


„Hirtelen jött meghívásnak tettünk eleget, így nagy felkészülés nem előzhette meg a tornát. A repülőtéren találkoztunk a lányokkal. Mivel mindegyikük nyaralásból is érkezett, nagyon nagy elvárást nem fogalmaztam meg.” – kezdte visszatekintését Károlyi Andrea szövetségi kapitány.


„Azt gondolom, olyan szempontból jó célt szolgált a torna, hogy saját magunkat kellett átlépni a hétvégén. Lehetőséget biztosított újra visszarázódni, újra felvenni a kesztyűt ebben a stílusú játékban. Az utolsó két meccsen küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak a lányok. Nem bánom azt, hogy nem most játszottunk nagyon jól Bukarestben, inkább egy hónap múlva legyünk nagyon jók itt.” – összegzett válogatottunk szakvezetője, akit az Európa-bajnokságot megelőző közvetlen felkészülésről is kérdeztünk.

 


Kereken 30 nap múlva, szeptember 14-én kezdődik a kontinenstorna a román fővárosban. A teljes mezőny azzal küzd, hogy ez már bőven belelóg az 5-5 klubcsapatok felkészülésébe. Károlyi Andrea lapunknak elmondta, hogy a hazai klubok maximálisan segítik a válogatott munkáját.


„A tervek szerint lesz még egy tornánk Debrecenben az U18-as Európa-bajnokság, valamint a WorldTour-verseny égisze alatt. A klubok teljesen partnerek. Erre a múlt hétvégi tornára is elengedték a játékosokat, pedig hétfőn mindenkinek kezdődött az alapozás. A debreceni tornára is elengedik őket. Az Európa-bajnokság előtt ennél hosszabban nem fogunk tudni készülni, de ezzel vélhetően minden más csapat is így van. Úgy kell tehát nekivágni az Eb-nek, hogy Debrecenben játsszunk egy tornát és utána legközelebb már a reptéren lesz találkozás.” – összegzett Károlyi Andrea.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: