Európa-bajnokság 2019

A házigazda ellen vív elődöntőt a magyar válogatott a Slovenia Ball tornán

2018.08.17. 22:28 | Utánpótlás hírek | Írta: Nagy Norbert

Szombaton már a keresztjátékkal folytatódik az U14-es Slovenia Ball torna. A magyar válogatott 16 óra 45 perctől a házigazda és egyben címvédő Szlovéniával vív elődöntőt.

 


A magyar csapat a csoportkörben három győzelmet aratott és egy vereséget szenvedett. Bulgária és Ukrajna nagy arányú legyőzése után Szerbia ellen komoly téttel bíró rangadót nyertek a mieink. A korosztályhoz képest rendkívül jó fizikumú és kiváló szerkezetű csapattal érkező olaszoktól szenvedtek egyedül vereséget a lányok. Válogatottunk jó teljesítményt nyújtott a csoportkörben. Ha a szlovén szövetség felületein átböngésszük a statisztikákat, akkor azt láthatjuk, hogy minden fontos mutatóban a mezőny első feléhez tartoznak a mieink. Külön ki kell emelni a lepattanókat és emellett a védekezést dicséri a kapott pontok alacsony száma.

 


Kirajzolódnak szép egyéni teljesítmények is. A pontszerzők között a 10 legeredményesebb játékost tekintve a 12.5 pontot átlagoló Ferenczi Kata és a 9.5-ös átlaggal rendelkező Pfeiffer Virág is ott van. A lepattanókat tekintve 9.25-ös átlaggal Farkas Szonja és 8-as átlaggal Ferenczi Kata található a top10-ben. A gólpasszok terén pedig Pfeiffer Virág szerepel a legjobbak között. Fontos azonban kiemelni, hogy mindenki tudása legjavát nyújtva igyekszik minden pályán töltött percben segíteni a csapatot. Ez jelenti a sikerek alapját.


Szlovénia a korábbi években már megismert játékstílust mutatja. Nekik a mezőnyből kicsit kilógó Macedónia ellen volt egy 78-21-es meccsük, ami torzítja a csapatstatisztikájukat. Ugyanakkor azt továbbra is el lehet mondani róluk, hogy rendkívül bátran vállalkoznak távolról és a fiatal korosztályhoz képest kifejezetten jó százalékkal dobnak. Alacsonyabb szerkezet, de gyors játék és kemény védekezés jellemzi csapatukat. Magas a szerzett labdáik és a gólpasszaik száma, melyekhez viszonyítva arányaiban kevesebbnek mondható eladott labdával dolgoznak. Értékes erőfelmérő lesz az elődöntő.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: