U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Megvannak a debreceni 3x3-as U18-as Európa-bajnokság csoportjai

2018.08.17. 18:53 | Utánpótlás hírek

A FIBA a bukaresti felnőtt 3x3-as Európa-bajnokság után közzétette a debreceni 3x3-as U18-as Európa-bajnokság csoportjainak beosztását is. Megismétlődik a tavalyi Eb-döntő párosítása a csoportkörben.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


A felnőttekhez hasonlóan a 3x3-as U18-as Európa-bajnokság lebonyolítása sem változott a korábbi évekhez képest. A 12 résztvevőt négy háromcsapatos csoportba osztották, melyekből az első kettő jut a negyeddöntőbe. Onnantól keresztbe játszanak az állva maradt együttesek a trófeáért. A csoportok beosztása idén is a Világranglistán elfoglalt pozíció alapján készült.


A címvédő magyar válogatott a D-csoportba került, ahol Oroszország és Litvánia lesznek a riválisok. Ez azt jelenti, hogy az oroszok elleni meccsünkön megismétlődik a tavalyi Eb-döntő párosítása. Mint ismeretes, egy évvel ezelőtt a debreceni fináléban 12-9-re legyőztük az oroszokat és ezzel elhódította a kontinensbajnoki címet válogatottunk.

 


A válogatott szövetségi kapitányával, Földi Attilával a szolnoki Eb-selejtező előtt beszélgettünk. A magyar csapat március óta öt rövidebb etappal és a szolnoki tornával készült a debreceni erőpróbára. A tavalyi aranyérmes együttesből a tervek szerint Tóth Orsolya és Révész Boróka is visszatér az augusztus 31. és szeptember 2. között megrendezésre kerülő korosztályos kontinenstornán.


A csoportok beosztása
A-csoport: Ukrajna, Olaszország, Spanyolország
B-csoport: Hollandia, Csehország, Belgium
C-csoport: Franciaország, Lettország, Izrael
D-csoport: Magyarország, Oroszország, Litvánia

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: