Európa-bajnokság 2019

Szerdán kezdi a közvetlen VB-felkészülést Spanyolország

2018.08.17. 11:22 | Spanyolország

Augusztus 22-én, szerdán megkezdődik a házigazda spanyol válogatott közvetlen világbajnoki felkészülése. Lucas Mondelo 16 fős keretet hirdetett.

 

Fotó: FEB.es

Fotó: FEB.es


A spanyolok keretében a június végén és július elején rendezett összetartáshoz képest egy változás történt. A korosztályos válogatottból jól ismert fiatal, feltörekvő center Nogaye Lo helyére Astou Ndour került. Azt már korábban tudhattuk, hogy centerposzton lesz egy nagy hiányzója Spanyolországnak. Sancho Lyttle a WNBA küzdelmei során súlyos térdsérülést szenvedett. Hétfő óta pedig az is hivatalos, hogy a Sopron Basket légiósa Angela Salvadores nem került be a 16-os keretbe, miután a játékos a magyar bajnokkal megkezdte a felkészülést az új évadra.


A szeptember 22. és 30. között megrendezésre kerülő Világbajnokságra történő felkészülést Lucas Mondelo három etapra bontotta. Az első 10 napot Valenciában tölti a csapat, ahol az összetartás végén négycsapatos tornát rendeznek. Ezen Belgium, Franciaország illetve Lettország vesz részt. Ezt követően Cacares városába költöznek a spanyolok. Ez a program is egy tornával zárul, ahol Argentínát, Puerto Rico-t és Törökországot látják vendégül.

 


A Világbajnokságot megelőző utolsó 10 napot már Tenerifén tölti a küldöttség. Itt főpróbaként egy rangos erőfelmérőt bonyolítanak le. Ezen a spanyolok mellett Japán, Kína és Ausztrália válogatottja vesz részt.


A spanyol válogatott 16 fős keretét Laia Palau, Silvia Domínguez, Cristina Ouviña, Queralt Casas, Anna Cruz, Leonor Rodríguez, Belén Arrojo, Marta Xargay, Alba Torrens, María Conde, María P. Araújo, Beatriz Sánchez, Tamara Abalde, Laura Gil, Laura Nicholls és Astou Ndour alkotja. A Világbajnokságon résztvevő 12 fő kihirdetésére várhatóan a tenerife-i tornát követően kerül sor.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: