Európa-bajnokság 2019

Bronzérmes az U14-es válogatott, Ferenczi Kata és Pfeiffer Virág a díjazottak között

2018.08.19. 21:43 | Utánpótlás hírek

Vasárnap este lezárult Slovenj Gradec városában az U14-es Slovenia Ball torna. A korosztály legrangosabb európai válogatott erőfelmérőjén Magyarország bronzérmes lett. Az egyéni elismerések során pedig Ferenczi Katát és Pfeiffer Virágot is díjazták csapatunkból.

 


Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a torna bronzmérkőzésén a magyar válogatott végig vezetve 72-38-ra múlta felül Izraelt. Ezt követően a fináléban Olaszország 68-55 arányban győzte le a házigazda Szlovéniát és ezzel teljesen megérdemelten elhódította a trófeát.

 


Az eredményhirdetés alkalmával természetesen az egyéni elismeréseket is kiosztották. Az All-Star ötösbe választották a magyar csapatból Ferenczi Katát, aki a torna hat mérkőzésén 11.8 pontot és 6.7 lepattanót átlagolt. A VAL-értéket tekintve az átlaga pedig 10.5-ös lett.

 

 


Ferenczi Kata mellett az All-Star ötöst Vittoria Blasigh (Olaszország), Hila Karsch (Izrael), Matilde Villa (Olaszország) és Zoja Stirn (Szlovénia) alkotja. A torna legértékesebb játékosa (MVP) Vittoria Blasigh lett.

 


A tornán a legtöbb gólpasszt kiosztó játékos különdíját Pfeiffer Virág vehette át. A statisztikai lapjára átlagban 2.67 gólpasszt jegyeztek fel a hat találkozón.


Gratulálunk!

 

A torna végeredménye

1. Olaszország
2. Szlovénia
3. Magyarország
4. Izrael
5. Horvátország
6. Lettország
7. Szerbia
8. Ukrajna
9. Bulgária
10. Macedónia


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: