Európa-bajnokság 2019

Mali nyerte az U18-as Afrikai-bajnokságot

2018.08.20. 09:34 | Afrika

Vasárnap lezárult az U18-as Afrika-bajnokság Mozambik fővárosában, Maputóban. A tornát Mali nyerte, akik a fináléban a hazaiakat múlták felül.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Mali óriási fölényben volt az egész torna alatt. A csoportkört +195-ös pontkülönbséggel zárták: Angolát, Kongót és Ugandát is kiütötték. A negyeddöntőben a Zöld-foki Köztársaságot 78-21-re győzték le, a fináléba kerülésért Ruandát pedig 124-27-re verték. A döntőben a házigazda Mozambikkal mérkőztek, akik szintén veretlenül jutottak el ideáig. Nekik a csoportkörben Ruanda ellen akadt egy nehezebb meccsük. A negyeddöntőben Uganda magabiztos legyőzése után az elődöntőben Angolával szenvedtek, de kivívták a továbbjutást.

 


A telt ház előtt rendezett fantasztikus hangulatú fináléban végül Mali 86-33-ra múlta felül Mozambikot. A közönség támogatása ellenére nem volt egy súlycsoportban a két alakulat, gyakorlatilag a 22-7-es első negyedben eldőlt a győztes kiléte. Assetou Sissoko és Sika Kone 25-25 ponttal vezette győzelemre a csapatát. A bronzmeccsen Angola 59-46-ra múlta felül Ruandát.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


A torna MVP-je Assetou Sissoko (Mali) lett, míg az All-Star ötösbe Alexia Dizeko (Angola), Filipa Calisto (Mozambik), Aminata Sangare (Mali) és Bella Murekatete (Ruanda) került.


Az U18-as Afrikai-bajnokságról az első két helyezett, Mali és Mozambik kvalifikálta magát a 2019-es U19-es női kosárlabda Világbajnokságra.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: