Európa-bajnokság 2019

Puerto Rico lett Közép-Amerika legjobbja

2018.08.26. 10:33 | Közép- és Dél-Amerika

Szombaton zárult Manatiban a közép-amerikai térség válogatott tornája, a FIBA Centrobasket. Az aranyérmet a házigazda Puerto Rico hódította el.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Veretlenül végzett az élen Puerto Rico. A csoportkörben Bahamát és Costa Ricát magabiztosan verték, miközben Mexikóval játszottak egy szorosabb meccset. Az elődöntőben a Dominikai Köztársaság sem okozott gondot a házigazdának, hogy aztán a fináléban Kubával találkozzanak.


A hétcsapatos tornán Kubának csak két csoportriválisa volt. Dominikai Köztársaság és Guatemala sem tudta őket megszorongatni. Az elődöntőben viszont Mexikó komoly meccsre kényszerítette a kubaiakat.

 


A döntőben Puerto Rico 83-54-re múlta felül Kubát. A szorosabb első 15 perc után a félidőre 10 egységre nőtt a differencia, a harmadik negyedben pedig már stabilan őrizte előnyét a hazai együttes. A bronzérmet Mexikó szerezte meg a Dominikai Köztársaság 85-81-es legyőzésével.


A torna MVP-je Jennifer O'Neill lett, aki a fináléban 34 pontot elérve vezette győzelemre hazája válogatottját.


A Centrobasket a jövő évi Amerika-bajnokságra is kvalifikált. Az első négy helyezett, tehát Puerto Rico, Kuba, Mexikó és a Dominikai Köztársaság készülhet a jövő évi seregszemlére.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: