Európa-bajnokság 2019

Teja Oblak megérkezett Prágába

2018.08.30. 09:18 | Csehország

Az USK Praha gárdája légiósokkal kiegészülve folytatja a felkészülést az új évadra. Megérkezett a cseh fővárosba az elmúlt szezonban az Atomerőmű KSC Szekszárdot erősíti szlovén irányító Teja Oblak.

 

 

Az USK Prahánál augusztus 13. óta zajlik a munka. Akkor még a hazai játékosokkal kezdték meg a felkészülést. A cseh magot tekintve nagy mozgások nem történtek. Továbbra is jól ismert alapcsapatukra építenek, melyet Kateřina és Karolína Elhotova, Alena Hanuąová, Kristýna Brabencová, Veronika ©ípová, Julie Pospíąilová, Tereza Vyoralová, illetve korosztályos válogatott fiatalok, mint Petra Malíková vagy Eliąka ®ílová alkotnak.

 

 


Az előzetesen meghirdetett kerethez képest egy változásra került sor Prágában, miután Veronika Voráčková az Egyesült Államokban folytatja tanulmányait. Mivel a klubbal élő szerződése van a következő évadra, így a cseh bajnok ezt a kérdést joga útra terelte.

 

A prágaiak öt légióssal számolnak. Közülük Teja Oblak mellett a horvát válogatott centere Marija Rezan is csütörtökön érkezett meg a klubhoz. A francia válogatott klasszisa Valériane Ayayi és a spanyol válogatott Leticia Romero a szeptember végi Világbajnokságot követően érkezik meg. Alyssa Thomas pedig múlt héten fejezte be a WNBA küzdelmeit a Connecticut Sun alakulatával. Az érkezése szeptember első felére várható.


Az USK Praha az Euroliga A-csoportjába nyert besorolást. Magyar szempontból fontos, hogy ebbe a nyolcasba kerül majd az ESB Villeneuve-d'Ascq-LM - Atomerőmű TARR-KSC Szekszárd selejtező győztese. Mellettük az UMMC Jekatyerinburg, a Bourges Basket, a Famila Schio, a Castors Braine, a CCC Polkowice, illetve a Nagyezsda Orenburg - Cukurova Basketbol selejtező továbbjutója alkotja a csoportot.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: