Európa-bajnokság 2019

Kína nyerte az Ázsia Játékok női kosárlabda tornáját

2018.09.02. 13:25 | Ázsia

Vasárnap lezárult Jakartában a 2018-as Ázsia Játékok. A női kosárlabda tornát Kína nyerte az egységes koreai csapat és Japán előtt.

 

Fotó: chinadaily.com.cn

Fotó: chinadaily.com.cn


A 2018-as Ázsia Játékokon 10 válogatott részvételével rendezték meg a női kosárlabda tornát. Kína veretlenül hódította el a trófeát. A csoportkörben a nagy rivális Japán, Thaiföld, Mongólia és Hong Kong csapatát verték. A negyeddöntőben Indonézia sem okozott gondot számukra. Egészen elképesztő tudáskülönbség mellett rendezték az összecsapást. A bombaerős és igencsak magas kínai alakulat az apró termetű indonéziai fiatalokat 141-37-re ütötte ki.

 


Az elődöntőben Japánt győzte le a kínai gárda összességében végig vezetve 86-74-re és ezzel kivívták a fináléba kerülést. A másik ágon a sportág történetében először közös csapatot indító Korea menetelt a döntőig. A csoportjukban Tajvan mögött a másodikak lettek. A negyeddöntőben Thaiföldet múlták felül, míg az elődöntőben Tajvannál bizonyultak jobbnak 89-66 arányban.


A fináléba nagy csata bontakozott ki. Végül a kínaiak 71-65-ös sikert arattak. A 38-38-as félidő után az utolsó 15 percben alakult ki nagyobb differencia a felek között.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: