Európa-bajnokság 2019

Alaina Coates Kínába szerződött

2018.09.10. 16:02 | Kína

Korábban már hírt adtunk arról, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Alaina Coates-szal a Sopron Basket. Eldőlt, hogy a fiatal center a WNBA mellett nem Európában, hanem Kínában szerepel.

 


Alaina Coates az elmúlt évadban döntőt játszó Zhejiang, vagy magyar átírással Csöcsiang csapatát erősíti majd. Kínában a WCBA együtteseinél egy légiós szerepelhet, akik általában a WNBA-ből érkező meghatározó játékosok. Tavaly nagy menetelést mutatott be Coates új klubja, hiszen az extrán játszó Jonquel Jones vezetésével fináléba kerültek. Ott maradtak alul a mezőnyből kiemelkedő pekingi együttestől.


Nyáron Alaina Coates az első WNBA szezonját teljesítette. A csapatszinten igencsak felejthető évet záró, rájátszásba nem kerülő Chicago Sky színeiben a 32 alapszakasz mérkőzésen 11.4 perc alatt 3.4 pont és 3.2 lepattanó lett az átlaga.

 


Kínában idén kisebb változások jönnek. A WCBA mezőnyét 18 csapatra bővítik, miközben a sajátos kínai „piaci” viszonyok között a gazdasági mozgásterét is növelik a ligának. A csapatokat 2018-2023-as időszakban egy jelentős ötéves szerződés keretében a PEAK márka öltözteti majd. A cég augusztus 20-án nagyszabású rendezvény keretében jelentette be az együttműködést és ekkor vált hivatalossá, hogy Tony Parker lesz a nagykövet. Fokozzák majd a médiamegjelenést is, de ez elsősorban a hazai piacnak szól. Ebből mi itt Európában nem sokat fogunk érzékelni.

 

Fotó: sohu.com

Fotó: sohu.com


Szakmailag is erősödik a liga. Lucas Mondelo korábbi pekingi szerepvállalása után ismét dolgozik majd egy európai sztáredző Kínában. Nyáron nagy figyelmet kapott, hogy a szerb válogatott szövetségi kapitánya Marina Maljkovic a Sanghaj vezetőedzője lesz. A WNBA sztárok közül az év újoncának választott A'ja Wilson és a legtöbbet fejlődött játékos díját megkapó Natasha Howard is Kínába szerződött, ugyanúgy, ahogy DeWanna Bonner vagy éppen az ausztrál Liz Cambage.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: