U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Nagy meccset nyert, 2-0-ra vezet a Seattle Storm a WNBA döntőjében

2018.09.10. 01:14 | WNBA

Magyar idő szerint vasárnap késő este került sor a WNBA döntőjének második mérkőzésére. Ezúttal a péntekinél lényegesen szorosabb csata kerekedett, melynek végén a Seattle Storm 75-73-ra legyőzte a Washington Mystics-t. Ezzel a seattle-i gárda 2-0-ra vezet, de a párharc Washingtonban folytatódik.

 


Az igencsak egyoldalú nyitány után az volt a legnagyobb kérdés, hogy a pénteki meccsen bántóan keveset mutató Washington Mystics szorossá tudja-e tenni a csatát. A válasz hamar megérkezett, hiszen lényegesen jobb ritmusban játszva kezdtek. A két csapat 13-11-ig fej-fej mellett haladt. Ezt követően Breanna Stewart vezetésével, aki az első negyedben egymaga 11 pontot szerzett, a Seattle Storm került lépéselőnybe. 10 perc után 25-16-ra mentek. A gyorsan megszerzett előnyüket azonban nem tudták megőrizni. A második szakaszban washingtoni oldalon Elena Delle Donne lépett elő vezérré. Ebben a 10 percben 10 pontot ért el és így csapata gyorsan ledolgozta hátrányát.


A második etap elején a washingtoniak öt perc alatt 28-16 után 31-30-ra felzárkóztak. Innentől a félidőig nem alakult ki nagy differencia a felek között. Végül az utolsó percben 36-36 után a Mystics oldalán jegyezték fel a félidő utolsó két találatát, amivel 40-36-os előnyre tettek szert. A harmadik negyed nagy tűzijátékkal indult. Előbb 42-40-re fordított a Storm, majd erre 7-0-val válaszolt a Mystics. A kezdeti rohamok után higgadtabb mederben tartva a meccset, kiegyenlített játékkal fej-fej mellett haladtak a csapatok. Seattle-i oldalon Jewell Loyd remekelt, aki 13 pontjából 10-et ebben a szakaszban szerzett. A negyed végjátékában azonban így is a Mystics került fölénybe és 61-56-nál 5 ponttal elléptek.

 


A 61-58-as washingtoni vezetésről induló negyedik negyed elején a Storm ragadta magához a kezdeményezést. Amikor a faultproblémák miatt hosszabb időt padon töltő Sue Bird visszatért és triplát értékesített, 68-63-nál 10-2-es hazai szériát regisztrálhattunk. Innentől végig a Storm járt előrébb, de a Mystics nyílttá tudta tenni az összecsapást. Többször felzárkóztak egy pontra. A találkozóból 35 másodperc volt hátra, amikor Kristi Toliver megszerezve 15. pontját még 74-73-ra felhozta csapatát. A folytatásban a 25 ponttal záró Breanna Stewart ugyan két büntetőnél hibázott, de a Storm így is megszerezte a győzelmet. A 75-73-as sikerük azt jelenti, hogy a döntő első két meccsét saját közönsége előtt hozta a Seattle és így 2-0-ra vezet. Folytatás Washingtonban, ahol szerdáról csütörtökre virradóra rendezik a harmadik meccset. Washingtoni oldalon a DVTK-hoz érkező Shatori Walker-Kimbrough nem lépett pályára.


Eredmény
Seattle Storm - Washington Mystics 75-73 (25-16, 11-24, 22-21, 17-12)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 2-0 a Seattle Storm javára.


Statisztika

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: