Európa-bajnokság 2019

Útra kelt Tenerifére a VB-házigazda spanyol válogatott

2018.09.10. 23:24 | Spanyolország

Hétfőn este Madridban köszöntötték a hazai rendezésű Világbajnokságra készülő spanyol válogatottat.

 

Fotó: Baloncesto FEB

Fotó: Baloncesto FEB


A spanyolok kedden kelnek útra a Világbajnokság helyszínére Tenerifére. Ebből az alkalomból szervezett a Spanyol Kosárlabda Szövetség (FEB) és a válogatott főtámogatója az ENDESA egy nagyszabású köszöntőt. Az eseményre a főtámogató madridi székházában került sor. A házigazda pedig Marta Fernandez és egy ismert spanyol médiaszemélyiség Mago More volt


A köszöntő az ilyenkor megszokott forgatókönyv szerint zajlott. Az ENDESA elnöke Borja Prado és Jorge Garbajosa, a Spanyol Kosárlabda Szövetség első embere mondott hosszabb beszédet. Marta Fernandez és Mago More kiváló összhangban vezették a műsort, így az átvezetőik érdekessé tették, színesítették az egyébként igencsak monoton beszédeket.

 


Talán a legérdekesebb gondolatokat Mariano Soriano fogalmazta meg, aki Spanyolországban a Nemzeti Sportszövetség elnöke. Kiemelte, hogy a nemek arányát tekintve az igazolt sportolók mindössze 15%-a nő Spanyolországban. Hangsúlyozta, hogy egy egészséges társadalomhoz ezen mindenképpen változtatni kellene. Reményét fejezte ki, hogy a Világbajnokság sikeres lebonyolítása segíthet a női sport helyzetén.


„Ez a közösség évről évre eredményesen szerepelt. 14 játékos van a keretben, aki szó szerint mindenre felkészült. Nem ígérhetünk érmet, de azt igen, hogy mindent megteszünk érte. Nagyon jó felkészülésünk volt eddig, talán előrébb is tartunk, mint terveztük.” – ezek már Lucas Mondelo szövetségi kapitány szavai. A játékosok közül pedig Alba Torrens, Laui Palau és Marta Xargay osztotta meg a gondolatait.


Az eseményen elhangzott a Világbajnokság hivatalos dala Marta Soto előadásában. Ennek címe „Un Sueño Compartido”, azaz „Egy közös álom”. Emellett levetítettek egy videót, melyen a spanyol sportélet meghatározó szereplői fogalmazták meg a jókívánságaikat.

 

Fotó: Baloncesto FEB

Fotó: Baloncesto FEB

 

Videós összefoglaló:

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: