Európa-bajnokság 2019

Változás az ausztrál keretben

2018.09.10. 19:33 | Ausztrália

Változik az ausztrál válogatott korábban kihirdetett 12 fős utazó kerete a Világbajnokságra. Sérülés miatt Leilani Mitchell nem tudja vállalni a szereplést, helyére Sami Whitcomb került be.

 


A váltás nem teljesen váratlan, mivel Leilani Mitchell gyakorlatilag a WNBA szezon utolsó két hónapját már egy kellemetlen lábsérüléssel játszotta végig. Még a Phoenix Mercury orvosi stábja is pihenőt javasolt neki. Érdekesség, hogy honosított játékosok között kerül sor a cserére, hiszen Mitchell-hez hasonlóan Sami Whitcomb is az Egyesült Államokban született. Az ausztrál állampolgárságot az év elején kapta meg. Sokan már akkor azt feltételeztek, hogy ő lesz a válogatott honosítottja Tenerifén.


Sami Whitcomb a Perth Lynx játékosa Ausztráliában, az Egyesült Államokban pedig a Seattle Storm csapatát erősíti. Jelen pillanatban még a WNBA-ben fináléjában érdekelt. Annak lezárását követően csatlakozik az ausztrál válogatotthoz. A 178 cm magas bedobó a nyáron a WNBA alapszakasz 31 meccsén átlagban 8.6 perc alatt 2.9 pontot, 0.9 lepattanót és 0.5 gólpasszt jegyzett. A rájátszásban eddig az öt találkozón 12.4 perc alatt 6.2 pontot, 1.4 lepattanót és 1.2 gólpasszt átlagolt.

 


Az ausztrálok a Világbajnokságon a B-csoportba kerültek, ahol Nigériával, Argentínával és Törökországgal kerültek egy négyesbe.


Az ausztrál válogatott kerete: Rebecca Allen (New York Liberty), Alex Bunton Brydens (Sydney Uni Flames), Liz Cambage (Dallas Wings), Katie-Rae Ebzery (Perth Lynx), Cayla George (Deakin Melbourne Boomers / Dallas Wings), Tess Madgen (JCU Townsville Fire), Ezi Magbegor (Deakin Melbourne Boomers), Lauren Mansfield (Perth Lynx), Jenna O’Hea (Deakin Melbourne Boomers), Alanna Smith (Stanford University), Stephanie Talbot (Deakin Melbourne Boomers / Phoenix Mercury) és Sami Whitcomb (Seattle Storm).

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: