Európa-bajnokság 2019

A kanadai válogatottnál is változtatásra kényszerülnek

2018.09.11. 09:42 | Nagyvilág

Ausztrália után egy újabb világbajnoki résztvevő válogatott kerete változik sérülés miatt. A kanadai válogatottban Kayla Alexander helyett Jamie Scott került a csapatba.

 

Fotó: basketball.ca

Fotó: basketball.ca


Korábban nagy terjedelemben írtunk arról, hogy Kanada extra mecset játszott az Egyesült Államok válogatottjával a hétvégén. A találkozó a rengeteg elismerő szó mellett egy sajnálatos sérülést is hozott számukra. A centerüket Kayla Alexander-t elveszítették és a hét eleji orvosi vizsgálatok alkalmával az is eldőlt, hogy a játékos a Világbajnokságon sem lehet ott.


Kayla Alexander helyett Jamie Scott (leánykori nevén Weisner) került a keretbe. Az Ausztráliában légióskodó, WNBA tapasztalattal is rendelkező Scott beillesztése egy kisebb szerkezetbeli változással jár. Ugyanakkor a magasbedobó tavaly az Amerika-bajnokságon aranyérmes gárdában jó formát mutatott: 7.7 pont, 4.2 lepattanó átlaggal zárta a kontinenstornát.

 


A Világbajnokságon Kanada Franciaországgal, Görögországgal és Dél-Koreával került egy négyesbe.


A kanadai válogatott kerete a 2018-as Világbajnokságra: Bridget Carleton, Jamie Scott, Kia Nurse, Kim Gaucher, Miah-Marie Langlois, Michelle Plouffe, Miranda Ayim, Natalie Achonwa, Nayo Raincock-Ekunwe, Nirra Fields, Ruth Hamblin és Shay Colley.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: