U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A negyedik negyedben fordított USA Japán ellen

2018.09.11. 17:21 | Amerikai válogatott

Hétfőről keddre virradóra felkészülési mérkőzést vívott Washingtonban az Egyesült Államok és Japán válogatottja. Dawn Staley együttese 102-87-es győzelmet aratott. Kanadához hasonlóan Japánt is mindössze a negyedik negyedben tudták bedarálni az amerikaiak.

 

Fotó: USA Basketball/usab.com

Fotó: USA Basketball/usab.com


A mérkőzés szünetében adta át Lisa Borders, a WNBA elnöke A’ja Wilson-nak (Las Vegas Aces) az év újoncának járó elismerést. Az este azonban nem csak az ünneplésről szólt, hiszen USA legutóbbi meccsén, amit Kanada ellen vívtak, szépen kirajzolódtak ennek a fiatal keretnek a hiányosságai. Elsősorban azt figyelhette Dawn Staley, hogy mely területeken sikerült előre lépni.


Sokáig kiegyenlített, fej-fej melletti küzdelem jellemezte az összecsapást. A japánok a félidőig hét triplát értékesítettek és 20 perc után 46-45-re vezettek. A harmadik negyed elején is lendületben maradt az ázsiai gárda, így egészen 58-51-re elléptek. Nagyon nem ízlett a japán válogatott szokásos kellemetlen játéka a hazaiaknak. A harmadik etap végére ennek ellenére 69-67-re felzárkóztak az amerikaiak.

 


A döntés a záró szakaszra maradt, amikor már kijött a fizikális különbség a két együttes között. Végül 102-87-es győzelmet ünnepelhetett USA. A keretükben a magas posztokon szereplők remekeltek. A’ja Wilson (Las Vegas Aces) 26 ponttal lett a legeredményesebb, miközben blokkjaival többször is talpra ugrasztotta a közönséget. Nneka Ogwumike (Los Angeles Sparks) 22 ponttal, 10 lepattanóval ért el dupla-duplát. Tina Charles (Connecticut Sun) pedig a 12 pontja mellett öt gólpasszt is kiosztott.


Eredmény
Japán – USA 87-102 (24-22, 22-23, 23-22, 18-35)


Statisztika

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: