Európa-bajnokság 2019

Celjében lép pályára a PEAC-Pécs

2018.09.11. 13:02 | Magyarország | Írta: Nagy Norbert

Szerdán az előszezonban egy újabb magyar érdekeltségű nemzetközi meccsre kerül sor. A ZKK Cinkarna Celje vendége lesz a PEAC-Pécs. Beharangozó.


A PEAC-Pécs negyedik felkészülési találkozójára készül. A sorozat még Kozármislenyben kezdődött egy magabiztos sikerrel, majd jött a két ellentétes összecsapás a ZTE NKK ellen. Az elsőt a baranyai megyeszékhelyen a PEAC nyerte, majd a második találkozón Zalaegerszegen a ZTE bizonyult jobbnak. A felkészülési időszakban természetes, hogy nagyobb változás jellemzi pár napon belül a formát. Olyan találkozók voltak ezek, ahol a pécsiek és a zalaegerszegiek is találhattak kapaszkodót. Igaz, olyan elemeket is, melyeken a szezon kezdetéig dolgozni kell. Egyébként érdekesség, hogy szeptember 22-én majd a ZTE is összecsap a celjeiekkel.


Visszakanyarodva a szerdai találkozóhoz, nincs könnyű helyzetben a felkészülési időszakban Meszlényi Róbert. Több szakágat érintő válogatott kötelezettségek miatt nem tud teljes kerettel dolgozni a PEAC. A Világbajnokságon érdekelt két légiós, Julie Vanloo és Sarah Imovbioh ráadásul majd csak októberben érkezik. Ezt valamennyire ellensúlyozza, hogy nincs Európa Kupa idén a pécsiek számára. Ennek megfelelően azt az időt, amit korábban ősszel elvitt a nemzetközi kupaszereplés, fel lehet majd használni az építkezésre. Amikor egy keret olyan mértékben átalakul két szezon között, mint történt az Pécsett, mindig érdemes nézni a statisztikákat, hogy kik léphetnek elő a csapaton belül vezérré. A ZTE ellen érkeztek kiemelkedő teljesítmények. Katarina Tetemondova mindkét meccsen ponterősen játszott, neki a PEAC-nál egyértelműen húzóembernek kell lennie. Mellette különösen az első találkozó Simon Zsófiának és Barnai Juditnak is jól sikerült.

 


Röviden érdemes megismerkedni a Cinkarna Celjével, akik toronymagasan uralják a szlovén női kosárlabdát. A bajnokságban nincs kihívójuk, hiszen az élvonalbeli mezőny nagy része nem is tekinthető profinak Szlovéniában. A versenynaptárjukat nemzetközi szerepléssel egészítik ki. A női Adria Ligában alapítóként minden évben ott vannak, tavaly például ezüstérmet szereztek. Idén 11 év után ismét bevállalták az Európa Kupát is. Itt a csoportkörben a Nymburk, a Ruzomberok, illetve a Villeneuve d’Ascq - Atomerőmű KSC Szekszárd Euroliga selejtező vesztese lesz az ellenfelük. A csapatépítési elveiken a megnövekedett terhelés ellenére nem változtattak. A keretük vázát a szlovén felnőtt válogatottak közül még otthon játszók adják, akiket a 2017-es U20-as Eb-n ezüstérmes csapatukból felkerülők egészítenek ki.


Lényegében a klub átvezető szerepet tölt be a profik közé. Nagyon büszkék arra, hogy a következő szezonban az Euroligában és az Európa Kupában 21 olyan játékos szerepel majd, aki náluk nevelkedett. A csapat szerkezetétől függően hagyományosan egy vagy két légióssal számolnak. Idén a terv egy volt, Chatrice White személyében centerrel erősítettek. Augusztusban azonban el kellett engedniük Törökországba Iva Slonjąak-ot. A helyére pedig egy amerikai elsőéves érkezett Rangie Bessard személyében. Az előszezonban a hétvégén a Celje Horvátországban az orosz Krasznojarszkkal mérkőzött. Őket egyszer 19 ponttal verték, majd 14 egységgel alulmaradtak. A sikerük alkalmával Chatrice White 30, míg Zala Friąkovec 18 pontot ért el.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: