Európa-bajnokság 2019

Rutinos sztárokkal egészül ki az Egyesült Államok válogatottja

2018.09.11. 19:17 | Amerikai válogatott

A japánok elleni felkészülési mérkőzést követően az Egyesült Államok válogatottjának szakmai stábja kihirdette azt a 16 fős keretet, melyből kiválasztják majd a tenerifei Világbajnokságon szereplő csapat tagjait.

 

Fotó: USA Basketball/usab.com

Fotó: USA Basketball/usab.com


Ahogy az várható, a WNBA rájátszásának előrehaladtával már kezd formálódni az Egyesült Államok válogatottjának világbajnoki résztvevő kerete. A japánok 102-87-es legyőzését követően a szakmai stáb a fiatalok közül Stefanie Dolson, Odyssey Sims, Allisha Gray, Diamond DeShields és az egyetemista Sabrina Ionescu szolgálatait köszönte meg.


A WNBA rájátszását múlt héten befejező játékosok közül a napokban csatlakozik a kerethez a Phoenix Mercury két sztárja Diana Taurasi és Brittney Griner. A 16 fős keretben négy olyan nevet találunk, akik a WNBA döntőjében érdekeltek. Ők a Seattle Storm-ból Sue Bird, Jewell Loyd és Breanna Stewart, míg a Washington Mystics-ből Elena Delle Donne.

 


Az előbbiekben kiemelt négyes természetesen a finálé lezárását követően kapcsolódik be a munkába. Közülük Elena Delle Donne a sérült térde miatt sajtóhírek szerint arról tájékoztatta a szakmai stábot, hogy csak a mérkőzéseken való szereplést tudná vállalni, teljes edzésmunkát nem végezhet. Nagy kérdés, hogy a 12 fős keretben ilyen állapotban megkockáztatják-e a szerepeltetését.


A bő keretet a fenti játékosokon túl Tina Charles (New York Liberty), Nneka Ogwumike (Los Angeles Sparks), Layshia Clarendon (Connecticut Sun), Napheesa Collier (University of Connecticut), Jewell Loyd (Seattle Storm), Kelsey Mitchell (Indiana Fever), Tiffany Mitchell (Indiana Fever), Kelsey Plum (Las Vegas Aces), Morgan Tuck (Connecticut Sun), Elizabeth Williams (Atlanta Dream) és A’ja Wilson (Las Vegas Aces) alkotja.


Az amerikai válogatott szeptember 15. és 17. az antibes-i nemzetközi tornán szerepel Kanada, Franciaország és Szenegál mellett.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: