Európa-bajnokság 2019

2019-ben indul a 3x3-as profi női versenysorozat

2018.09.12. 15:17 | Magyarország

A FIBA végrehajtó bizottságának szerdai ülésén határoztak arról, hogy 2019-ben indul a 3x3-as szakágban a nők számára is profi versenysorozat.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Már Debrecenben véglegesnek látszott annak a terve, hogy a férfi szakág WorldTour szériájának mintájára a nők számára is írnak ki versenysorozatot. Lényegében a FIBA döntéshozói ezeket a terveket véglegesítették.


A férfi szakágban a WorldTour szépen kinőtte magát. Az idei évben már 1,5 millió dolláros összdíjazással fut a sorozat. A különböző selejtezőkön 650 csapat mutathatta meg tudását, melyekbe 49 ország képviselői adtak játékosokat.

 


A 2020-as Tokiói Olimpia közeledtével a FIBA döntéshozói végre szükségességét látták, hogy a hölgyek számára formálódjon – ha nem is a fentiekhez hasonló nagyságrendben –, de egy nemzetközi versenyszéria. Eddig a FIBA égisze alatt hivatalosan mindössze a válogatott tornák zajlottak a nők számára.


Idén nyáron már volt előszele ennek az új szériának, hiszen több Masters és Challanger torna szervezőbizottsága rendezett a hivatalos férfi tornával párhuzamosan meghívásos női erőpróbát. A magyar válogatott például Moszkvában, Bukarestben és itt Debrecenben is szerepelt ilyen eseményen. A fenti illusztrációs kép például a moszkvai siker alkalmával készült.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: