U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Bangkokban lesz a 2019-es U19-es Világbajnokság

2018.09.12. 19:27 | Utánpótlás hírek

Szerdán Svájcban ülésezett a FIBA végrehajtó bizottsága, melyen döntés született a jövő évi U19-es leány kosárlabda Világbajnokság helyszínéről.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


A FIBA illetékeseinek döntése értelmében Thaiföld fővárosa, Bangkok ad otthont a 2019-es U19-es leány kosárlabda Világbajnokságnak. A tornát 2019. július 20. és 28. között bonyolítják le 16 csapat részvételével.
Mint ismeretes, a magyar válogatott az udinei U18-as Európa-bajnokságon megszerzett 3. helyével kvalifikálta magát a seregszemlére.


A torna mezőnye már körvonalazódik. A versenykiírás értelmében a házigazda Thaiföld válogatottja alanyi jogon résztvevő. Európából Magyarország mellett a korosztályos kontinensbajnok Németország, Spanyolország, Lettország és Belgium vívta ki a részvételi jogot.

 


Ezen korosztály számára nyáron az Amerika-bajnokságot és az Afrika-bajnokságot is megrendezték. Az U18-as Amerika-bajnokságról az Egyesült Államok, Kanada, Argentína és Kolumbia kvalifikált, míg az U18-as Afrika-bajnokságról Mali és Mozambik.


Négy hely kiadó még, melyek az október 28. és november 3. között megrendezésre kerülő U18-as Ázsia-bajnokságon találnak gazdára.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: