Európa-bajnokság 2019

A Seattle Storm a WNBA bajnoka 2018-ban

2018.09.13. 05:37 | WNBA

Lezárult a WNBA 2018-as szezonja. A bajnoki címet a Seattle Storm szerezte meg, miután a finálé harmadik mérkőzésén 98-82-es győzelmet aratott a Washington Mystics otthonában és ezzel 3-0-val lezárta a párharcot. A döntő MVP-je Breanna Stewart lett.

 

Fotó: Twitter.com/WNBA

Fotó: Twitter.com/WNBA


Mindkét hazai mérkőzését megnyerte a Seattle Storm, így 2-0-s előnyben utazhatott Washingtonba. A WNBA finálék történetében, amikor 2-0-s előnyre tett szert a magasabban rangsorolt együttes, akkor a harmadik meccsen söpréssel mindig le tudta zárni a párharcot. Hamar kiderült, hogy ezúttal sem szakad meg ez a sorozat. Három gyors triplával már az első negyedben lépéselőnybe került a Storm. Hét perc elteltével 18-10 állt az eredményjelzőn. Az első szakasz végén pedig 20-16-os állást regisztrálhattunk. A második etap elején még 4-5 egység környékén tudta tartani magát a Mystics, de a támadásban extra napot kifogó seattle-i gárda a félidő utolsó négy percében leszakította riválisát.


A különbség 33-22-nél lépte át a lélektani 10 egységet a felek között. Az első 20 percben éppen a félidőhöz érkezve 47-30-nál regisztrálhattuk a Storm legnagyobb előnyét. Az első félidőben a Seattle nyolc triplát értékesített és két zseniális egyéni teljesítményt is láthattunk náluk. Breanna Stewart, illetve Natasha Howard is 17-17 pontnál járt már ekkor. Teljesen egyértelmű volt, hogy a Washingtonnak változtatnia kellett a folytatásra. A harmadik negyedben az eddig sokat kritizált Kristi Toliver lépett elő vezérré. Egymaga 9 pontot szerzett ebben a szakaszban. A Mystics azonban minden erőfeszítése ellenére 10 egységnél jobban nem tudta megközelíteni riválisát. Döntő pillanatokban seattle-i oldalról mindig jött egy-egy villanás. Alysha Clark a harmadik negyedben háromszor is betalált kiszorított szituációból.

 


Az utolsó 10 percnek a Storm 69-53-as vezetéséről vágtak neki a csapatok. Az elődöntőben Phoenixben leadott 18 pontos előnyt a seattle-i gárda, így a nagy különbségű vezetés tudatában sem mehettek biztosra. A Mystics mindent megtett a felzárkózás érdekében: Delle Donne például egymaga 10 pontot szerzett. A hazaiak egészen 72-67-ig felkapaszkodtak. Ennél közelebb azonban nem kerültek. A Storm 11-2-es futással válaszolt a washingtoni rohamokra. Howard és Stewart mellett ki kell emelni Sue Bird teljesítményét, aki mind a nyolc pontját a negyedik negyedben érte el. Amikor a zseniális irányító három és fél perccel a vége előtt 87-71-re módosította az állást, gyakorlatilag eldőlt a győztes kiléte. Az utolsó percek már az ünneplésről szóltak, a vége 98-82-es seattle-i siker lett.


A Seattle Storm az egész szezont uralva megérdemelten ért fel a csúcsra. Az alapszakaszt 26 győzelemmel és 8 vereséggel zárták az élen. A rájátszásban túlélték a Phoenix Mercury elleni ötmeccses elődöntő párharcot. A fináléban pedig esélyt sem adtak a Washington Mystics-nek.


Eredmény
Washington Mystics - Seattle Storm 82-98 (16-20, 14-27, 23-22, 29-29)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye 3-0 a Seattle Storm javára.


Statisztika

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: