U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Candice Dupree érkezik Sopronba

2018.09.13. 20:11 | Magyarország

A Sopron Basket közleményben jelentette be, hogy a kényszerű változtatások után magas posztokat tekintve kiegészült a csapat kerete. Candice Dupree érkezik a szezon végéig szóló szerződéssel, míg az edzésmunka segítésére Iva Cuzic-Sliskovic csatlakozik a klubhoz szabadon igazolható státusszal. Részletek a Sopron Basket közleményében.

 

 

Forrás: Sopron Basket hivatalos honlap

 

Klubunk hosszú és viszontagságos felkészülésének közepén megnyugtató híreket kaptunk ügyvezetőnktől, melynek eredményeképpen rendeztük sorainkat.

 

Amint az már a játékos bejelentése nyomán publikussá vált, Jelena Milovanovic szerződése az idei évben szünetel, hiszen a játékos anyai örömök elé néz. A helyére szerződtetett Amanda Zahui megérkezett hozzánk, ám akadtak gondok az egészségügyi állapotát illetően. Hosszas egyeztetés után a mai napon mindkét fél számára megnyugtató egyezség született, aminek eredményeképpen a játékos hétfőtől már teljes értékű csapattagként végezheti a munkát az edzői stáb irányítása alatt.

 

Másik centerünk, Tina Jovanovic túl van az első boka műtéten és megkezdte a rehabilitációt. Amint erőállapota megengedi, rövidesen sor fog kerülni a másik boka korrekciós műtétére is. Tina, a terveknek megfelelően, a karácsonyi szünet után már teljes értékű játékosként térhet vissza a parkettre.


Óriási köszönettel tartozunk Bakó Patríciának és Kocsis Fanninak, akik ez idáig hősiesen helyettesítették őket. Példát mutattak a csapat minden tagjának klubszeretetből, ezért külön is érdemes megemlékezni róluk!

 

 

Tina pótlására - visszatértéig - klubunk egy koránt sem szokványos megoldást választott. Úgynevezett edzésszerződést kötöttünk korábbi játékosunkkal, Iva Cuzic-Sliskoviccsal, aki 2007-ben volt tagja kupagyőztes és bajnok csapatunknak. A kiváló mentalitású játékos azóta több euroligás klubnál is megfordult és jelenleg nincs csapata. A megállapodás értelmében Iva, Határ Betti és a csapat edzőpartnereként áll majd rendelkezésünkre hétfőtől. A játékos a magyar bajnokságra nem kerül benevezésre, szerződése értelmében szabadon igazolható státuszban lesz nálunk.

 

Amint az szintén ismert, Alaina Coates-al közös megegyezéssel szerződést bontottunk. Helyére, legnagyobb örömünkre, Candice Dupree érkezik, a szezon végéig szóló szerződéssel! Candice a jekatyerinburgi túra után, szeptember 27-én csatlakozik majd hozzánk.


Turner Yvonne már hétfő óta Sopronban tartózkodik, ám számára 1 hetes kötelező pihenőt írtunk elő, aminek eredményeképpen a játékos a prágai túra után kapcsolódik be a munkába.


Hír még klubunk háza tájáról, hogy Prágában mindössze egy mérkőzést játszunk, szombaton 16 órai kezdettel.

 

Forrás: Sopron Basket hivatalos honlap


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: