U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Pénteken kezdődik a Göcsej Kupa

2018.09.13. 11:50 | Magyarország

Péntektől vasárnapig rendezik Zalaegerszegen a FOREST HUNGARY 49. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupát. A női tornán három élcsapatunk és az orosz Enisey Krasznojarszk vesz részt.


A hagyományos Göcsej Kupa női tornáját tekintve az utóbbi évek legerősebb csapatlistája állt össze. Az elmúlt szezon kupagyőztese és bajnoki második helyezettje az Atomerőmű KSC Szekszárd, a tavalyi kétszeres bronzérmes CMB Cargo UNI Győr és a legutóbbi bajnoki negyedik helyezett ZTE NKK lép pályára Zalaegerszegen a hazai mezőnyből. Ezen három együttesünk mellé pedig a Horvátországban edzőtáborozó orosz Enisey Krasznojarszk csatlakozik.


Az előszezon már abban a szakaszában tart, amikor minden csapat átesett a bemutatkozáson és több mérkőzést is vívott. Az Atomerőmű KSC Szekszárd az MTK Budapest ellen kezdte a felkészülési találkozói sorát, majd következett az NKE-Csatával vívott két összecsapás. Mindkét találkozó egylabdás végjátékot hozott, melyek közül a másodikat hazai pályán megnyerte Zeljko Djokic együttese. Az már abból a szempontból egy kiemeltebb meccs volt a szekszárdiak számára, hogy Abby Bishop és Frida Eldebrink is pályára léphetett.


A CMB Cargo UNI Győr Sopronban mutatkozott be, majd amerikai légiósaival kiegészülve hazai pályán szintén a Sopron ellen folytatta az előszezont. Ezt követte a szardíniai torna, ahol egy olasz másodosztályú csapattal és az Euroliga szereplésre is készülő Famila Schio-val mérte össze az erejét Sandro Orlando gárdája. Artemis Spanou kivételével teljes a győri keret, így ezek a meccsek már értékes visszajelzést adhattak.

 


A ZTE NKK az elmúlt héten minden légiósával kiegészülve dolgozhatott. A PEAC-Pécs ellen vívott két felkészülési találkozót Gáspár Dávid együttese. Az első találkozón Pécset hazai győzelem született, majd a zalaegerszegi visszavágón a ZTE fölénye rajzolódott ki. Kemény, harcos játékkal 30 pontos sikert arattak a zalaiak. Hegedüs-Őri Györgyi sérülés miatt a két összecsapást kihagyta, de a légiósok motivált és ponterős teljesítménye joggal ad okot a csapat híveinek a bizakodásra.


Mindhárom magyar résztvevő esetében elmondható, hogy már abban a szakaszban jár a felkészülés, amikor a szakmai stábok hosszabb ideig tartó folyamatos játékot, végig magas koncentrációt várhatnak el. Ebből a szempontból talán az ősz első olyan erőfelmérője következik, amiből már egy kevés következtetést lehet levonni az új évad kapcsán.


A Göcsej Kupa mezőnyét az orosz Enisey Krasznojarszk teszi teljessé. Ők minden évben Horvátországban edzőtáboroznak, ahol többször láttak már vendégül magyar csapatot is. Ezúttal kétszer mérkőztek a Celjével, akik ellen egy győzelem és egy vereség lett a mérlegük. Emellett kedden egy horvát gárdát, a Pulát verték magabiztosan.

 

Tavaly az elődöntőig meneteltek Oroszországban, amit nehéz lesz megismételniük. A keretük még nem teljes, így a játékerejükről is nehéz nyilatkozni. Jelenleg a legismertebb légiós, aki már velük dolgozik, az Indiana Fever-ből ismert center Stephanie Mavunga. Az azonban biztos, legyen bármilyen is az összeállítása, egy orosz csapat ellen játszani mindig nagy kihívás és jó erőfelmérő.


A női torna programja


Szeptember 14., péntek
15:00 BC Enisey Krasznojarszk Region – CMB CARGO UNI Győr
17:00 Atomerőmű -Tarr KSC Szekszárd– ZTE NKK


Szeptember 15., szombat
13:00 BC Enisey Krasznojarszk Region – Atomerőmű-Tarr KSC Szekszárd
17:00 ZTE NKK – CMB CARGO UNI Győr


Szeptember 16., vasárnap
10:00 ZTE NKK – BC Enisey Krasznojarszk Region
11:45 CMB CARGO UNI Győr – Atomerőmű-Tarr KSC Szekszárd

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: