U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Péntektől a Margo Dydek Emléktornán szerepel a VBW CEKK Cegléd

2018.09.13. 19:12 | Magyarország, Lengyelország

Péntektől vasárnapig rendezik Gdyniában a Margo Dydek Emléktornát. Három lengyel gárda mellett ott lesz a mezőnyben a VBW CEKK Cegléd is.


Az előszezonban a VBW CEKK Cegléd ezen a tornán mutatkozik be a nagyközönség előtt. A ceglédieknél a Kassáról ismert Peter Jankovic személyében új vezetőedző debütál, de a játékoskeret is nagy átalakuláson esett át. Az elmúlt héten már teljes összeállításban tudott dolgozni a szakmai stáb. Peter Jankovic közelmúltban megjelent nyilatkozatában elmondta, hogy a stabil védekezés alapjait igyekeztek lerakni. Az utóbbi időben pedig már megkezdődött a támadójáték felépítése is. A CEKK számára értékes erőfelmérőt jelent a gdynia-i torna, hiszen a három minőségi ellenfél három eltérő stílust képvisel. Ennek megfelelően több játékhelyzetet lehet majd próbálgatni. Bár a ceglédi keretet már június végén bemutatták, de emlékeztetőül érdemes összefoglalni a fontosabb változásokat. Az alapcsapatot nézve tavalyról Jelena Maksimovic, Kobolák Cintia, Révész Boróka és Filipowicz Vanda maradt, míg érkezett Gorjanácz Ágnes, centerposztra Chelsey Lee, irányítónak Ketia Swanier, illetve az izlandi Helena Sverrisdottir.


Az első ellenfél pénteken 17 órától a Wisla Krakow lesz. A krakkóiak október 9-én már Athénban az Olympiacos otthonában lépnek pályára Euroliga selejtezőn. Ennek megfelelően valamivel előbb kezdték a felkészülést és várhatóan jobb formában is lesznek, mint a hétvégi mezőny többi csapata. A keretük azonban nem teljes. Maria Conde a spanyol válogatottal a Világbajnokságra készül, Jordin Canada a Seattle Storm együttesével WNBA döntőt vívott, de még Mercedes Russell sem érkezett meg. A légiósaik közül Sabína Oroszová, María Araújo és Boľica Mujović áll rendelkezésre, a lengyel mag (Magdalena Ziętara, Justyna Żurowska-Cegielska, Klaudia NiedĽwiedzka, Alicja Grabska és Anna Jakubiuk) azonban már teljes. Tavaly a Wisla Krakow lemaradt a dobogóról. Ahogy a fenti névsor is mutatja, ezúttal lényegesen erősebb keretet raktak össze. Nem lehet más a céljuk, mint az Euroliga főtáblájára kerülés és hazai porondon a bajnoki cím.

 


Szombaton 13 órától az Artego Bydgoszcz együttesével mérkőzik a Cegléd. Tavaly a bajnokságban ezüstérmet szerzett a Bydgoszcz és megnyerték a Lengyel Kupát. Ezt a szempontjukból álomszerű szezont nehéz lesz felülmúlni. A keretükben nem nagy változások nem történtek. Mindössze négyen távoztak és hárman érkeztek. Az új igazolásaik közül Tamara Radocaj és Monica Engelman is játszott hazánkban. Magas posztokra pedig Ziomara Morrison személyében találtak egy ponterős játékost. Legalább ilyen fontos azonban a szempontjukból, hogy a sikercsapatuk vázát biztosító ötös: Dragana Stanković, Agnieszka Szott-Hejmej, Elżbieta Międzik, Julie McBride és Karolina Poboży maradt. Az összeszokottságra és a csapategységre joggal építhetnek. Biztosak lehetünk benne, hogy az élcsapatok, tehát a CCC Polkowice és a Wisla Krakow életét is megnehezítik majd.


A tornát vasárnap 13 órától a házigazda Gydnia ellen zárja a Cegléd. Nyáron a gdynia-i együttesnél nagy változásokra került sor. Heten, köztük az összes légiós, távoztak és összesen tízen érkeztek. A tavalyi nyolcadik helyüknél szeretnének előrébb lépni, amire lehet is esélyük, mivel rutinos játékosokat szerződtettek. Érdemes külön is kiemelni, hogy megszereztek két szlovák válogatott játékost Barbora Balintova és Anna Jurčenková személyében. Az ausztrál válogatott Rebecca Allen és az Oroszországban remek számokat produkáló amerikai légiós Emma Cannon is jó választásnak tűnik. Amikor egy csapat életében ekkora változások történnek, akkor mindig nehéz megjósolni, hogy milyen lesz a kémia a játékosok között. Ha összeáll a keret, az évad lengyel meglepetéscsapata lehet a Gdynia.


A torna programja


Szeptember 14., péntek
17:00 Wisła CANPACK Kraków - VBW CEKK Cegléd
19:15 Arka Gdynia - Artego Bydgoszcz


Szeptember 15., szombat
13:00 Artego Bydgoszcz - VBW CEKK Cegléd
15:00 Arka Gdynia - Wisła CANPACK Kraków


Szeptember 16., vasárnap
11:00 Wisła CANPACK Kraków - Artego Bydgoszcz
13:00 Arka Gdynia - VBW CEKK Cegléd

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: