Európa-bajnokság 2019

Prágában lép pályára a Sopron Basket

2018.09.13. 15:10 | Magyarország | Írta: Nagy Norbert

Szombaton az USK Praha otthonában játszik két felkészülési találkozót a Sopron Basket. Beharangozó.


Az idei előszezon úgy épül fel a Sopron Basket együttesénél, hogy fokozatosan jönnek szembe az erősebb riválisok. Ennek jegyében a Pöstyén és a Győr után az USK Praha vár Roberto Iniguez tanítványaira. A soproniak eddig négy mérkőzést vívtak: a Pöstyént kétszer győzte le a magyar bajnok, míg a Győr ellen egy siker és egy vereség a mérleg. A számszerű eredmények ilyenkor másodlagosak, sokkal fontosabb a mutatott játék és az, hogy a szakmai stáb kéréseit a csapat milyen hatékonysággal tudja megvalósítani. Ezen a téren pedig az eddigi találkozókat tekintve Sopronban nem lehet ok az elégedetlenségre.


A négy összecsapást nézve külön örömteli, hogy minden találkozón volt, aki a fiatalok közül elő tudott lépni vezérré. A szerkezeti problémák miatt Határ Bernadett extra szereplése nagyobb figyelmet kapott, de nem csak tőle láthattunk remek megoldásokat. Sopronba vasárnap megérkezett Amanda Zahui és Yvonne Turner, így már ideálisabb felállásban folytatódhatott volna a héten a munka. Turner azonban egy hét pihenőt kapott, mely után jövő hétfőtől kapcsolódik be az edzésekbe. Zahui esetében pedig egészségügyi kérdéseket kellett rendezni. Hétfőtől szintén rendelkezésre áll.

 

A Sopron Basket minap jelentette be, hogy Candice Dupree érkezik a szezon végéig, míg Iva Cuzic-Sliskoviccsal edzésszerződést kötött a klub. A magas posztokat tekintve ezzel a nyitott kérdések megválaszolásra kerültek. Dupree-vel olyan nemzetközi klasszist szerződtetett a soproni csapat, aki nem csak az Euroliga versenyképességet javíthatja, de remek megmozdulásaival sok örömet okozhat a szurkolóknak. A jekatyerinburgi túra szeptember 27-től kapcsolódik be a munkába.

 


Ahogy minden felkészülési találkozó kapcsán megtesszük, ezúttal is érdemes röviden megismerkedni az aktuális riválissal. A tavalyi évhez képest jelentősebb átalakuláson esett át a cseh bajnok. Meghatározó légiósok távoztak, közülük Amanda Zahui éppen Sopronba igazolt. Egy azonban állandó, ez pedig a cseh mag. Kateřina és Karolína Elhotova, Alena Hanuąová, Kristýna Brabencová, Veronika ©ípová, Julie Pospíąilová, Tereza Vyoralová, illetve korosztályos válogatott fiatalok, mint Petra Malíková vagy Eliąka ®ílová jelentik Natalia Hejkova együttesének a hazai vázát.


Csehországban továbbra sem mutatkozik kihívója az USK Prahának. Az Euroligában pedig természetesen ezúttal is a légiósok fogják meghatározni a csapatuk versenyképességét. Még a cseh fővárosban sem dolgozhatnak teljes kerettel. Szeptember 1-én állt munkába a szerződést hosszabbító horvát center Marija Rezan és a Szekszárdról szerződtetett szlovén irányító Teja Oblak. A héten megérkezett a spanyol Leticia Romero is. Alyssa Thomas későbbre várható, míg Valériane Ayayi a francia válogatottal készül a Világbajnokságra. Ayayi pár napot el tudott tölteni a klubnál szeptember elején, így ő majd nem érkezik teljesen idegen közegbe. A prágaiak számára ezek lesznek az első hivatalos felkészülési meccsek. Eddig egy ifjúsági fiú csapattal mérkőztek kétszer.


A tervek szerint a két csapat szombaton 16 órától csap össze.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: