Európa-bajnokság 2019

Nagy hátrányból felállt a magyar válogatott, de vereséget szenvedett Bukarestben

2018.09.14. 16:07 | Magyarország

Pénteken délután megkezdődött Bukarestben a 3x3-as Európa-bajnokság. A magyar válogatott az első csoportmeccsén 17-16-os vereséget szenvedett Belgiumtól. Csapatunk 8 pontos hátrányból állt talpra, de végül riválisunk egy utolsó másodperces találattal megszerezte a győzelmet.

 


Egyedi környezetben, a bukaresti Metropolitan cirkusz épületében kezdetét vette pénteken a 3x3-as Európa-bajnokság. A magyar csapat első ellenfele Belgium volt. Nem indult jól kontinenstorna, riválisunk távoli dobásokkal gyorsan nagy előnyt alakított ki. Két és fél perc alatt 8-0-ra léptek el a belgák. Még az első játékmegszakítás előtt Ruják Nóra három pontjával kezdte meg a felzárkózást a magyar csapat. A szusszanásnyi pihenő így 8-3-ról érkezett el.


Miután visszatértek a csapatok a pályára, Süle Krisztina lépett elő vezérré. Amikor a távoli dobása célt ért, 9-6-nál látótávolságba ért válogatottunk. Teljesen nyílt lett a mérkőzés, ráadásul még 5 perc volt hátra. Védekezésben rendezte sorait a magyar csapat, támadásban pedig jól használtuk ki, hogy többször is elváltották egymást a belgák. A második játékmegszakítást követően Medgyessy Dóra három pontjával 11-9-re kapaszkodtunk fel. A folytatásban pedig Süle 1+1-es helyzete következett. A ráadás büntető ugyan kimaradt, de a lepattanót sikerült megszerezni és Medgyessy révén 11-11-nél egyenlítettünk.

 


Az egyenlítésünk után egészen pontosan 2 perc 22 másodperc maradt a rendes játékidőből. A hajrá igazi tűzijátékot hozott. A belgák ismét elléptek 14-11-re, de Süle három pontjával 14-14-nél ismét utolértük őket. Az utolsó percbe fordulva sajnos ismét a belgák kerültek előnybe, de 15-15-nél és 16-16-nál is tudtunk egalizálni. Az utolsó másodpercekben azonban egy távoli dobás után a lepattanót megszerezte ellenfelünk és a dudaszó pillanatában a győztes találatuk is megszületett. A magyar válogatott így 17-16-os vereséget szenvedett. Folytatás este 19 óra 25 perctől a világbajnoki címvédő olaszok ellen.


Eredmény
Magyarország – Belgium 16-17
A magyar válogatott pontszerzői: Süle Krisztina 7, Medgyessy Dóra 6, Ruják Nóra 3.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: