Európa-bajnokság 2019

Lezárult a csoportkör, kialakult a negyeddöntők párosítása a 3x3-as Eb-n

2018.09.15. 21:19 | Európa

Szombaton este lezárult a csoportkör a Bukarestben zajló 3x3-as Európa-bajnokságon. Miután pénteken a női tornán a „B” és a „D” jelű triók csapatai lejátszották a mérkőzéseiket, szombaton az „A” és a „C” csoporton volt a sor. Összefoglaló.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


Az A-csoportot Spanyolország veretlenül nyerte. A papírformának megfelelően Svájcot 21-13-ra kiütötték a spanyolok. Ukrajna is hasonlóan tett, ők 21-11-re múlták felül a svájciakat. A csoportdöntő viszont kifejezetten éles és élvezetes csatát hozott a két veretlen között. Bár a spanyolok sokáig vezettek, de az utolsó percbe fordulva 15-15-nél utolérte riválisát Ukrajna. A szoros végjátékból azonban Spanyolország jött ki győztesen. A 17-15-ös sikerük azt jelentette, hogy a csoport élén végeztek. Mögöttük Ukrajna lépett tovább második helyen.


Eredmények
Ukrajna - Svájc 21-11
Spanyolország - Svájc 21-13
Ukrajna - Spanyolország 15-17


A csoport végeredménye

 

 

A C-csoportban a házigazda Románia végzett az élen. Ebben a trióban Szerbia nem tudott meccset nyerni. A románok remek játékkal 22-9-re múlták felül a szerbeket, míg a hollandok 14-10-es győzelmet arattak felettük. A két veretlen és biztos továbbjutó csoportdöntője 18-13-as hazai sikert hozott. Csalóka a végeredményben megjelenő nagyobb különbség. Az utolsó négy percben 8-8 után hagyta állva riválisát a remek közönség által támogatott román csapat.


Eredmények
Hollandia - Szerbia 14-10
Románia - Szerbia 22-9
Hollandia - Románia 13-18


A csoport végeredménye


Kialakultak a negyeddöntők párosításai. Azt már pénteken este tudtuk, hogy a „B” és a „D” csoportokból formálódó ágon Olaszország – Csehország, illetve Franciaország – Belgium párharcok lesznek a négy közé jutásért. Az „A” és a „C” csoportokból kialakult ágon Spanyolország – Hollandia és Románia – Ukrajna negyeddöntőkre kerül sor.


A negyeddöntők menetrendje – szeptember 16., vasárnap
11:50 Spanyolország – Hollandia
12:15 Olaszország – Csehország
13:50 Franciaország – Belgium
14:15 Románia – Ukrajna

 

Ágrajz

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: