Európa-bajnokság 2019

Bemutatta keretét a Világbajnokságra Lettország

2018.09.16. 16:55 | Európa

A görögökkel vívott felkészülési meccsekkel párhuzamosan véglegesítette keretét a szeptember 22-én rajtoló Világbajnokságra Lettország.

 

Fotó: Basket.lv

Fotó: Basket.lv


A letteknél az elmúlt 10 napban Zenta Melnika kiválása után már csak 13 fős kerettel zajlott a munka, így igazán sok nyitott kérdés a csapathirdetés előtt nem volt. Végül a korosztályos válogatottjaikból ismert Paula Strautmane maradt ki utolsónak. Ahogy a sajtótájékoztatóján Martins Zibarts szövetségi kapitány hangsúlyozta, egyértelműen övé a jövő, de jelenleg a posztján még több rutinosabb játékost találni.

 


A lettek egy vegyes csapattal készülnek a Világbajnokságra. A veterán Gunta Basko mellett az 1988-91-es generációjukra építenek, mely Elina Babkinával, Anete Steinbergával, Aija Putninával, Kristine Vitolával szép sikereket ért el. Melléjük pedig már a feltörekvő fiataljaik közül az Egyesült Államokban egyetemi szinten remeklő Kitija Laksa vagy éppen Digna Strautmane is helyet kapott, hogy megmutathassa magát.


A lett válogatott kerete: Elīna Dikaioulaku (Babkina), Ieva Pulvere (Krastiņa), Baiba Eglīte, Kate Krēsliņa, Kitija Laksa, Gunta Baąko, Dita Rozenberga, Digna Strautmane, Anete ©teinberga, Aija Putniņa, Aija Brumermane és Kristīne Vītola

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: