Európa-bajnokság 2019

Franciaország nyerte a 3x3-as Európa-bajnokságot

2018.09.16. 20:58 | Európa

Vasárnap este lezárult Bukarestben a 3x3-as Európa-bajnokság. Az aranyérmet Franciaország szerezte meg, miután a fináléban kiütötték Hollandiát. A bronzérmes Ukrajna lett.

 


A döntőben Franciaország 21-5-re múlta felül Hollandiát. Nem úgy indult, hogy ennyire egyoldalú lesz a mérkőzés. Bár a franciák kezdtek élesebben, de két perc játékot követően még 6-4-re visszajöttek a hollandok. Ennél szorosabbá azonban nem tudták tenni a csatát. A hollandokból szemmel láthatóan nagyon sokat kivett a spanyol és az olasz válogatott elleni bravúr.


Könnyedén érvényesítette fizikális fölényét a finálé második felében a francia együttes. Gyorsan nőtt a differencia a felek között. Végül másfél perccel a 10 perces játékidő letelte előtt a később MVP-nek megválasztott Mamignan Touré duplájával elérte a 21 pontot a francia válogatott. Végig kiegyensúlyozottan, taktikusan játszva teljesen megérdemelten hódította el a trófeát a francia csapat.

 


A bronzmérkőzésen Ukrajna hosszabbítás után 17-16-ra legyőzte Olaszországot. Drámai meccs volt, ahol három és fél perccel a rendes játékidő vége előtt 13-6-ra mentek az olaszok. Innen azonban 15-15-nél egyenlített Ukrajna. Jöhetett a ráadás, ahol szintén Olaszország került 16-15-ös előnybe. Az ukránok azonban Аnna Olkhovyk duplájával behúzták a győzelmet.


A torna egyéni díjazottjairól ITT írtunk.


Eredmények


Döntő
Hollandia – Franciaország 5-21


3. helyért
Olaszország – Ukrajna 16-17

 

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: