U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Felkészülési meccset vívott Tenerifén USA és Ausztrália

2018.09.19. 16:01 | Amerikai válogatott

Nem hivatalos felkészülési mérkőzést vívott szerdán délután a Világbajnokság helyszínén, Tenerifén a címvédő Egyesült Államok és Ausztrália válogatottja. Az amerikaiak 70-60-as sikert arattak.

 

Fotó: Twitter.com/USABasketball

Fotó: Twitter.com/USABasketball


Egy ilyen találkozón az eredmény másodlagos. Különösen annak fényében, hogy mindkét csapat még csak a hét elején lett teljes. Arról lapunkban is hírt adtunk, hogy a WNBA fináléját követően Sue Bird, Jewell Loyd, Breanna Stewart és Elena Delle Donne is a Világbajnokság helyszínén csatlakozott a címvédőhöz.


Felkészülési találkozókra jellemző hullámzó játékról számolnak be a helyszíni tudósítások. Az első negyed végén 18-16-ra még az ausztrálok vezettek. A második szakaszban egy nagyobb futással fordított USA. Ezt a 10 percet 24-10-re megnyerték, ami a félidőre 40-28-as előnyt hozott számukra.

 


A harmadik etapban az ausztrálok kaptak el egy jobb sorozatot és hat egységre felzárkóztak. Ennél közelebb nem kerültek, az amerikaiak összességében őrizték 8-10 pont környéki előnyüket. A győztes gárdában a 15 pontos Tina Charles lett a legeredményesebb.

 

Az Egyesült Államok válogatottjának szakmai stábja a meccs után keretet hirdetett, melyről részletesen ITT írtunk. Immár tétmeccsen szombaton az amerikaiak Szenegál ellen debütálnak, míg Ausztráliára Nigéria vár.


Eredmény
USA – Ausztrália 70-60 (16-18, 24-10, 9-15, 21-17)


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: