U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Nagyszabású sajtótájékoztatóval indították el az olasz szezont

2018.09.24. 22:14 | Olaszország

Október 6-án és 7-én rendezik az olasz élvonal összevont nyitó fordulóját. Az eseményt hétfőn nagyszabású sajtótájékoztatón mutatták be.

 

Fotó: legabasketfemminile.it

Fotó: legabasketfemminile.it


Romában a Palazzo Madama adott otthont az olasz évadot hivatalosan elindító sajtóeseménynek. Ahogy a fenti illusztrációs képen is látható, a 12 élvonalbeli gárda és a másodosztály csapatainak többsége képviseltette magát egy-egy játékossal. A nagyszabású rendezvényen az összevont nyitó forduló házigazdája, Torino polgármester-asszonya Chiara Appendino és az olasz női liga elnöke Massimo Protani mondott hosszabb beszédet.


Először 2002-ben Comóban rendeztek összevont fordulót. A rendezvény nagy siker lett és azóta minden évben így kezdik a szezont. Érdekesség, hogy a Famila Schio az egyetlen gárda, amely mind a 17 évben ott volt a szezonnyitón. Akik régebb óta követik a sportág történéseit, azok jól tudják, hogy a 2000-es évek második felében komoly válságban volt az olasz női klubkosárlabdázás. Ekkor teljesen átalakult a mezőny és több tradicionális csapat is megszűnt. Többek között a rendezvényt életre hívó Como is. A játékosokat tekintve Raffaella Masciadri, Laura Macchi és Angela Gianolla azok, akik mind a 17 alkalommal pályára léptek különböző gárdák színeiben.

 


Visszakanyarodva a 2018/2019-es évadra. Nagy változások nem lesznek Olaszországban. Az élvonal küzdelmeit 12 résztvevővel bonyolítják le. Büszkék arra, hogy hét régió ad csapatot az első osztályba és így összesen 2,5 millió embert ér el közvetlenül a legmagasabb szintű női kosárlabda. Ezzel egyébként az olasz ligát az egyik legnagyobbnak tekinthetjük Európában. Az olasz szövetség képviselője reményét fejezte ki, hogy a nyári sikerek új impulzusokat adnak a helyszíni érdeklődésnek is. Olaszországban azzal vezetik fel az évadot, hogy a női kosárlabdázás nyarát arany keretben foglalták a válogatottjaik. Június első napjaiban 3x3-as világbajnoki címet szereztek, míg augusztus végén nagypályán az U16-os válogatottjuk lett Európa-bajnok.


A nyitó hétvége programját tekintve október 6-án, szombaton Allianz Sesto San Giovanni-Passalacqua Ragusa, Umana Reyer Venezia–Broni 93 és Dike Basket Napoli–San Martino di Lupari mérkőzéseket rendeznek. Másnap pedig Gesam Lucca–Use Rosa Empoli, Famila Basket Schio–Minibasket Battipaglia és végül Iren Fixi Torino–Meccanica Nova Vigarano találkozókra kerül sor.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: