U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Távozik a WNBA elnöke

2018.10.02. 16:58 | WNBA

A WNBA hivatalos honlapján került bejelentésre, hogy közel három év után távozik a liga éléről Lisa Borders.

 

Fotó: WNBA.com

Fotó: WNBA.com


Lisa Borders 2016 februárjában a Coca-Colától érkezett a WNBA elnöke posztjára. Olyan üzletasszonyt ismerhettünk meg a személyében, aki a közszférában, a versenyszektorban és a non-profit területeken is bizonyított. A munkáját a most induló Time’s Up nevű szervezetnél folytatja, amely a nők egyenjogúságáért küzd az élet különböző területein. Átmenetileg, az új vezető kinevezéséig Mark Tatum veszi át a WNBA irányítását. A kosaras berkekben ismert sportvezető az NBA közvetlen döntéshozói között szerepel, de megbizatása ideiglenes.

 


Az elmúlt három év mérlegét nézve Lisa Borders vezetése alatt elindult a „Take a Seat, Take a Stand” kampány, melynek keretében a jegybevétel egy részéből civil szervezeteket támogatnak. Sikerült betörni egy régen kiszemelt piacra. A San Antonio Stars licence ugyanis új tulajdonoshoz, az MGM Resorts-hoz került, akik Las Vegasba költöztették a csapatot és Aces néven szerepeltetik. Emellett a liga és az EA Sports tető alá hozott egy megállapodást, így az NBA Live videojátékban ezentúl a női szakág sztárjai is szerepelnek. A televíziós számokat nézve pedig Borders úgy adja át a helyét, hogy az elmúlt négy év legnézettebb szezonját zárta a WNBA.


A fenti eredmények ellenére Lisa Borders vezetése igencsak megosztotta a tengerentúli női kosaras közvéleményt. A helyszíni nézőszámot tekintve elmaradt a várt áttörés, emellett a versenynaptár és bérek kérdését sem tudták rendezni. Továbbra is bántóan alacsony a játékosok részesedése a bevételekből. Napvilágot látott több éles konfliktus az utóbbi időszakban. Ezek közül tavasszal lapunk hasábjain is részletesen elemeztük azt a vitát, amikor a marketing tevékenységgel kapcsolatban Elena Delle Donne fogalmazta meg kritikai észrevételeit az ESPN műsorában.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: