U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Csütörtökön bajnoki rajt Lengyelországban

2018.10.03. 23:18 | Lengyelország

Megkezdődnek csütörtökön a bajnoki küzdelmek Lengyelországban, ahol a címvédő CCC Polkowice komoly kihívókat kapott. Beharangozó.

 


Sokat erősödött a lengyel élvonal a 2018/2019-es szezonra. A mezőny első fele minőségi légiósokat szerződtetett, emiatt a helyi esélylatolgatások éles versenyfutást várnak a bajnoki címért.


A legnagyobb esély összességében a CCC Polkowice címvédésére mutatkozik. Ugyan a tavalyi bajnokcsapat rutinos húzójátékosai közül Alysha Clark eligazolt, Miljana Bojović pedig gyermeket vár, egyáltalán nem mondhatjuk, hogy gyengült Maros Kovacik együttese. Olyan légiósokkal, mint Jasmine Thomas, Tiffany Hayes, Kelsey Bone, illetve Temi Fagbenle, Johannah Leedham, Sofija Aleksandravicius és a veterán görög Styliani Kaltsidou már az Euroligában is versenyképes teljesítményt hozhatnak. Nagy kérdés, hogy az igencsak vékonyka lengyel mag (Weronika Gajda, Karolina Puss, Agnieszka Kaczmarczyk) mennyit tud hozzátenni és milyen lesz a vezetői türelem, amíg ebből a sokszínű keretből Maros Kovacik összerakja a csapatjátékot.


A Polkowice mellett a Wisla Krakow is tagja az Euroliga mezőnyének, igaz rájuk selejtező vár. Immár három játékos (Maria Perez Araujo, Maria Conde, Leonor Rodriguez) alkotja a spanyol különítményüket. A legnagyobb fogásuk azonban a friss WNBA-bajnok irányító Jordin Canada. Mellette szintén a Seattle Storm-tól érkezik az egyik centerük Mercedes Russell, akihez a festékben a szlovák válogatott Sabina Oroszova csatlakozik. Krakkóban a tavalyi csalódást keltő év után egy erősebb lengyel magot is összeraktak, Magdalena Ziętara, Klaudia NiedĽwiedzka, Justyna Żurowska-Cegielska és Anna Jakubiuk felállásban. A bajnoki címre is esélyesek lehetnek, mely a versenyfutásban a címvédő mellett a tavalyi ezüstérmes Artego Bydgoszcz és a bronzérmes ¦lęza Wrocław alakulatával küzdhetnek meg.

 


Az Artego Bydgoszcz-nál a tavalyi sikercsapatból két lengyel játékos (Elżbieta Międzik, Agnieszka Szott-Hejmej) és két légiós (Julie McBride, Dragana Stankovic) húzóember maradt. Hozzájuk érkezik a hazánkban is megforduló Tamara Radocaj és Monica Engelman, illetve az ismert chile-i center Ziomara Morrison. A ¦lęza Wrocław elveszítette Sharnee Zoll Norman-t, Agnieszki Kaczmarczyk-ot és Elina Babkinát. Ugyanakkor olyan igazolásokkal, mint Cierrę Burdick, Sydney Colson, Tatsiana Udodenko, DaLea Miletic és Tereza Palenikova, joggal bíznak a korábbiakhoz hasonló versenyképes szezonban.


A lengyel középmezőny ismét rendkívül sűrűnek tűnik. Onnan magyar szemmel a Torun-t kell kiemelni, ahol Stefan Svitek vette át a vezetőedzői posztot. Mellé Győrből Nirra Fields és a PEAC-tól Sanja Mandic érkezett. A Gdyniánál szintén nagyok a várakozások. Három rutinos szlovák játékossal, a Velencéből ismert Maria Ruzickovával, illetve Anna Jurcenkovával és Barbora Balintovával megerősítve kezdik a szezont. Mellettük az igazán nagy fogásuk az ausztrál válogatott klasszisa Rebecca Allen. A Gorzow pedig az előbbiekben már kiemeltek szerint Sharnee Zoll-Norman-t szerezte meg meccsnyerő sztárjátékosnak. Ezek a csapatok bármikor elcsíphetik az éremesélyes alakulatokat.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: