U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Kevin Durant a WNBA-bajnok Seattle Storm-ot méltatta

2018.10.06. 22:15 | WNBA

Péntekről szombatra virradóra különleges eseményre került sor Seattle-ben. A városban először rendeztek NBA mérkőzést, amióta a legendás Seattle SuperSonics megszűnt. Pontosabban a klub székhelyét gazdasági okok miatt Oklahoma City-be helyezték át.

 


Az Egyesült Államok klubkosárlabdázásának egy fájó pontja, hogy a sportágért rendkívüli módon rajongó és nagyon komoly kosaras gyökerekkel, bázissal rendelkező Seattle városának nincsen NBA csapata. Ezért is volt különleges esemény, amikor 10 évvel a legendás klub a Seattle SuperSonics székhelyváltása után előszezon meccset szerveztek a városba. Ezen a Golden State Warriors 122-94-re verte a Sacramento Kings gárdáját. A számszerű eredmény azonban másodlagos volt. Minden arról szólt, hogy a már-már szimpátiatüntetést tartó telt háznyi közönség kifejezhesse reményét, hogy a városba visszatér az NBA.

 


A Golden State Warriors sztárját Kevin Durant-ot egykoron még a Seattle SuperSonics drafolta. A klasszis azóta sem titkolja érzelmeit a város iránt és a pénteki mérkőzésén is mikrofont ragadott, hogy szóljon a szurkolókhoz. Rövid beszédében pedig külön is köszöntötte a WNBA-bajnok Seattle Storm csapatát, melyet egyébként szintén imád a helyi közönség. A Storm csapatának tagjai ott ültek a lelátón. Sőt a mérkőzés előtt az ESPNW egy közös riportot is forgatott, melyben Breanna Stewart szerepelt Durant mellett. Ennek középpontjában az állt, hogy a városnak egy erős férfi csapatra is szüksége lenne a Storm megtartása mellett.

 

Videók:

 

Durant köszöntője:

 

 

A közös riport:

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: