U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A megerősített Wisla Krakow esélyesként készül az Olympiacos ellen

2018.10.08. 22:19 | EuroLiga

Kedden Athénban megkezdődik a Wisla Krakow és az Olympiacos Euroliga-selejtező párharca. Rövid beharangozó.

 


Nyáron még úgy vezettük fel ezt a párharcot, hogy magyar érdekeltség mellett követhetjük a találkozókat. Az Olympiacos-hoz szerződő Rasheed Rita azonban felkészülési meccsen súlyos sérülést szenvedett és a párharcban nem léphet pályára. Kiválása rendkívül érzékenyen érinti a görög bajnokot, hiszen fontos szerepet szántak a magyar légiósnak. Az Olympiacos kerete ugyanis az elmúlt szezonhoz képest jelentősen átalakult. Nézzük, hogy miként állt össze a görög bajnok. Részben új időszámítás kezdődött, hiszen a két veterán klasszisra, Evanthia Maltsi és Styliani Kaltsidou játékára már nem számíthatnak. Mirna Mazic kivételével pedig a légósaik is távoztak.


Maradt a többi görög válogatottra épülő hazai vázunk. Ők azonban a Világbajnokság miatt igen későn csatlakoztak a felkészüléshez. A keretüket Rasheed és Mazic mellett két amerikai légiós, Lykendra Johnson és Jessica Thomas teszi teljessé. Nekik egyértelműen húzóemberré kell előlépniük, ha szeretnének olyan eredményt elérni, amivel a lengyelországi visszavágón lenne esély. Minden nehézség ellenére az Olympiacos egy jó szerkezetű alakulat, amelyben a hazai mag kellő nemzetközi tapasztalattal rendelkezik és tavaly az Európa Kupában is jól teljesítettek. Bár nyilvánvalóan a céljuk a továbbjutás, de idén is reálisan a második számú európai sorozat lehetne a vadászterületük.

 


A Wisla Krakow az elmúlt évadban minden előzetes várakozást alulmúlt azzal, hogy még érmet sem tudtak nyerni a bajnokságban. Ez vezethette arra a lengyel gigaklub irányítóit, hogy két szerényebb átigazolási időszak után érdemben beruházzanak a női kosárlabda csapatuk megerősítésére. Immár három játékos (Maria Perez Araujo, Maria Conde, Leonor Rodriguez) alkotja a spanyol különítményüket. A legnagyobb fogásuk azonban a friss WNBA-bajnok irányító Jordin Canada. A hétvégi bajnokin a UCLA növendéke még idegenül mozgott, első európai szezonja ez, ha azonban belejön, akkor az Euroliga meghatározó irányítója lehet.


Canada mellett szintén a Seattle Storm-tól érkezik a lengyelekhez az egyik centerük Mercedes Russell, akihez a festékben a szlovák válogatott Sabina Oroszova csatlakozik. Krakkóban a tavalyi gyenge teljesítmény után egy erősebb lengyel magot is összeraktak. Az elmúlt években inkább kiegészítő szerepre korlátozott hazai sor Magdalena Ziętara, Klaudia NiedĽwiedzka, Justyna Żurowska-Cegielska és Anna Jakubiuk felállásban érdemi perceket vállalhat. Ahogy a fentiek is mutatják: több olyan játékosa van a lengyel együttesnek, akik egy ilyen párharcot eldönthetnek. Nagy kérdés, hogy a közelmúltban csatlakozó amerikaiak beépítése hol tart. Mercedes Russell hétvégi 22 pontja azt mutatja, hogy kezd összeállni a játékuk. A spanyol trió, mely az első bajnokin extrát hozott, pedig bárki ellen versenyképes.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: