U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A Salamanca és a Girona nyerte a spanyol regionális kupákat

2018.10.08. 11:57 | Spanyolország

A hétvégén került sor Spanyolországban a helyi kosárlabda szövetségek szervezésében a regionális kosárlabda kupák döntőire. A Salamanca és a Girona hódította el a helyben nagy presztízsű trófeákat.

 

Fotó: basketcyl.com

Fotó: basketcyl.com


A Kasztília és León Kupának október 4. és 7. között Zamora adott otthont. A háromcsapatos torna mezőnyét a házigazda Quesos El Pastor, a későbbi győztes Salamanca és az Embutidos Pajariel Bembibre alkotta. Az előcsatározások alkalmával a Salamanca és a Zamora is magabiztosan verte a Bembibrét, így ezen két csapat egymás elleni találkozója klasszikus értelemben vett döntőnek is beillett.

 


A vasárnap este rendezett összecsapáson a Salamanca 74-57-re múlta felül a Quesos El Pastor gárdáját. A szorosabb első negyed után a félidőre 10 pontos különbség alakult ki. A harmadik negyedben egy 9-0-s futással pedig el is döntötte a győztes kilétét a Salamanca. Mély rotációt tudott alkalmazni a győztes gárda szakmai stábja, 17 és 22 perc között osztották el a játékidőt. A legeredményesebb a 14 pontos Chrissy Givens lett, míg a döntő MVP-jének Maria Asurmendit választották.

 

Fotó: Irene Pantrigo / FCBQ

Fotó: Irene Pantrigo / FCBQ


A Katalán Liga girona-i fináléja alkalmával a hazai pályán szereplő Spar CityLift Girona 89-63-ra kiütötte a Cadi La Seu-t. Nem úgy indult, hogy ilyen sima meccs lesz. Az első negyed végén még 20-12-es hátrányban volt a Girona. Innen a félidőre 39-37-re fordítottak és csak a harmadik negyed hajrájában tudták állva hagyni riválisukat. A záró szakaszban már gyorsan nőtt a differencia. Éppen a lefújás pillanatára alakult ki a legnagyobb különbség. A győztes gárda legeredményesebbje a 17 pontos Nuria Martinez lett, de ki kell emelni a girona-i színekben debütáló Laia Palau 9 gólpasszát is.


Spanyolországban szerdán rendezik a Szuperkupát, melyen a két élcsapat a Salamanca és a Girona csap össze. A bajnoki küzdelmek pedig a hétvégén rajtolnak. A Madrid mellett fekvő Torrejón de Ardoz ad otthont az összevont nyitó fordulónak.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: