U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Cyesha Goree csapata is megkezdi az Euroliga selejtezőt

2018.10.08. 21:59 | EuroLiga

Kedden veszi kezdetét a Reyer Venezia és TTT Riga Euroliga-selejtezője. Ebben a párharcban az olasz gárda a kiemelt, így Velencében lesz a második meccs. Nem csak ez teszi azonban esélyessé a minőségi játékosokat foglalkoztató Reyer Veneziát.

 


A lett bajnok TTT Riga és a Reyer Venezia párharcában két igencsak eltérő lehetőségekkel rendelkező gárda találkozik. A rigaiak otthon egyeduralkodók és nagy szerepük van abban, hogy a lett válogatott versenyképes nemzetközi porondon. A keret váza ugyanis évek óta náluk játszik a szövetségi kapitány irányításával és igyekeznek a lehető legkevesebb légióssal dolgozni. Idén is a veterán csapatkapitány Gunta Baąko által összetartott Dita Rozenberga, Ieva Kūlīte, Karlīne Pilābere, Aija Brumermane, Ieva Pulvere, Kristīne Vītola, Kate Krēsliņa és Baiba Eglīte alkotta különítmény mellett mindössze két amerikai játékos teszi teljessé az együttesüket. Ők az 1-es, 2-es poszton bevethető Shey Peddy és az elmúlt évadot hazánkban töltő 3-as, 4-es Ivey Slaughter.


A hétvégén az EWBL sorozatban már bemutatkoztak a rigaiak. Ott Vītola futott extra formát, de Peddy és Slaughter is ponterősen teljesített, amikor az Amsterdam Angels-t és a Dinamo Moszkvát kiütötték. A Riga erőssége elképesztő összeszokottságukból adódik. Gyakorlatilag a hazai mag tagjai egymás gondolatait is ismerik. Korábban az Európa Kupában és az EWBL-ben rendre képesek voltak megszorongatni nagyobb célokat kitűző ellenfeleket. Ez az egység lehet az igazi fegyverük, hiszen egyéni képességekben elmaradnak az EL-mezőnytől. Peddy és Slaughter ugyan jó adottságú, képzett játékosok, de nem Euroliga meccseket eldöntő klasszisok. Egyikük sem szerepelt még a legrangosabb európai kupasorozatban.

 


Ha szigorúan a neveket nézzük, akkor a Reyer Venezia nagy favorit. Óriási kérdés az esetükben azonban, hogy az új légiósaik minként épültek be. Maradjunk annyiban, hogy nem az idei volt a klub történetének legerősebb előszezonja. Ez természetesen a tétmeccsekre nem jelent semmit. Hasonlóság a Rigával, hogy Velencében is karakteres hazai maggal dolgoznak. A Debora Carangelo, Martina Bestagno, Valeria De Pretto, Martina Kacerik, Maddalena Gaia Gorini és Sara Crudo alkotta sor egy stabil vázat ad a keretüknek.


Magyar szemmel a válogatottunkban is bemutatkozó Cyesha Goree szereplése külön is kiemelést érdemel a légiósaik közül. A hétvégi szezonnyitón Goree nem volt a keretben, de az Euroligágban számítanak a szolgálataira. Mellette Anete Steinberga és Jolene Anderson személyében két rutinos légiós érkezett. Steinberga az USK Prahánál és a Castors Braine alakulatával is fontos láncszem volt. Anderson pedig az utóbbi években a Famila Schio-t segítette ponterős teljesítménnyel. Az amerikai egyetemi tanulmányait tavasszal befejező, a Phoenix Mercury-nál edződő extra német center Marie Gulich szintén sokat lendíthet a versenyképességükön. Ennek a csapatnak illene érvényesítenie a fölényét. Egy oda-visszavágós kuparendszerben a szezon elején azonban a már méltatott összeszokottság esélyt teremthet a rigaiaknak a meglepetésre.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: