U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Két újabb párharc elrajtol az Európa Kupa selejtezőben

2018.10.08. 16:55 | Európa Kupa

A hétfői Gernika-Namur csata után kedden újabb két párharc elrajtol az Európa Kupa selejtezőjében. Jön az Orman Genclik - Arka Gdynia és a Niki Lefkada - Szpartak Noginszk csaták első felvonása. Mindkét ütközet a Keleti Konferenciában zajlik, így az innen továbbjutókkal legkorábban a rájátszásban találkozhatnak a magyar csapatok. Ettől függetlenül röviden érdemes kitekinteni, hogy mi várható.

 


Az Orman Genclik - Arka Gdynia párharcban a keretét jelentősen megerősítő lengyel csapat tűnik az esélyesebbnek. Különösen úgy, hogy a visszavágót hazai pályán játszhatja. A Gdynia kapcsán minden címlapon az ausztrál válogatott klasszisa Rebecca Allen szerepel, de Emma Cannon, illetve a Balintova, Jurcenkova szlovák duó is nagyon komoly játékerőt feltételez. Itt a gyenge pont a hazai mag mérsékeltebb rutinja, de ebben a török riválisuk sem erős. Az Ormanspor a középmezőnybe várható hazája bajnokságában idén. Három amerikai légióssal dolgoznak: Aneika Henry majd azeri útlevéllel szerepel, míg mellette Kahleah Copper és Rebekah Gardner kap lehetőséget. Nagy fogásnak tűnik a szlovák center Marie Ruzickova leigazolása Velencéből. A csapatuk erejét tekintve azonban mindent az fog meghatározni, hogy a külföldiek mennyi segítséget kapnak. Ezen a téren pedig nem állnak jól.

 


A görög Niki Lefkada és a Szpartak Noginszk párharca érdekesnek ígérkezik. Két olyan klub találkozik, ahol inkább a rutinszerzés a cél. A Lefkada együttesénél elkötelezettek az előrelépés mellett. Évek óta igyekeznek görög szinten ütőképesebb csapatot formálni és ebbe az építkezésbe jól illeszkedik, hogy kipróbálják magukat a selejtezőben. A viszonylag ismeretlenebb hazai magjuk Jade Johnson Walker és Whitney Knight személyében két jobb amerikai légióssal, illetve Biljana Stjepanovic révén egy rutinos szerb centerrel egészül ki. A Noginszk nem foglalkoztat légiósokat. Ők hosszabb ideje egy stabil bázisnak számítanak Oroszországban, ahonnan rendre érkeznek jó alapokkal rendelkező játékosok. Évek óta együtt szereplő alapcsapatuk tagjai szervezett játékkal zavarba hozhatják a valamivel esélyesebb görögöket. Azzal pedig különösen, hogy hazai pályán játsszák a visszavágót, ahol a korábbi években rendre megszenvedtek még a Lefkadánál erősebb csapatok is.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: