U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Visszatekintés a PINKK Pécsi 424 első EWBL tornájára

2018.10.08. 23:24 | Európa | Írta: Nagy Norbert

A múlt héten a lettországi Daugavpils városában szerepelt EWBL-tornán a PINKK Pécsi 424. A Tsmoki Minszk, a Young Angels Kosice és az SB© Ostrava gárdájával mérkőztek a pécsiek. Laczka Miklós vezetőedzőt kértük arra, hogy foglalja össze lapunknak az első megmérettetés tapasztalatait.

 

Fotó: EWBL

Fotó: EWBL


A PINKK az első napon 74-69-re maradt alul a Tsmoki Minszk alakulatával szemben. A találkozó végjátékát 20 pontos hátrányból felállva sikerült szorossá tenni. A hazája kupáját előtte napokban elhódító és magas posztokon egyértelműen fölényben játszó rivális végül azonban érvényesítette fölényét. A második játéknapon a pécsiek hosszabbítás után szenvedtek vereséget a kassai fiataloktól, míg zárásul az Ostravától egy fordulatos végjátékban 74-73-ra kapott ki a PINKK.


„A Minszk ellen, abban az összetételben, ahogy szerepeltünk, nagyon komoly tett lett volna a győzelem. Az akkor hiányzó két magas emberünkkel kiegészülve mondhattuk volna azt reálisabb elvárásnak.” – kezdte visszatekintését Laczka Miklós. „Az viszont, hogy nagy hátrányból fel tudtunk állni, pozitív volt. Rengeteg energiát tettek bele a lányok, de sajnos végül nem sikerült meglepetést okozni. Utána a másik két mérkőzés még ebben a felállásban is nyerhető lett volna. Sajnos ez nem sikerült, egyszer hosszabbítás után, egyszer pedig egylabdás meccsen egy ponttal kaptunk ki. Ez nyilván egyik oldalról csalódást keltő, de sokat is lehet belőle tanulni.” – mondta a pécsiek vezetőedzője.

 


A három nemzetközi találkozó a szezon elején értékes tapasztalatokkal, visszajelzésekkel szolgált a PINKK szakmai stábjának. Beszélgetésünk alkalmával Laczka Miklós két területet emelt ki külön.


„Rendkívül hullámzóak voltunk, aminek még nem tudom az okát. Ami látszik, hogy azokban a periódusokban, amikor jól megy a játék, akkor sokkal agresszívebb, intenzívebb a védekezésünk, mint amikor hullámvölgybe kerülünk. A mi csapatunk esetében teljesen egyértelmű, hogy mindig a legmagasabb intenzitással kell védekeznünk. Ebben nem lehetnek a meccseken belül visszaesések. Természetesen segíteni fog, ha a két hiányzó magas emberünk bevethető lesz, mert az is látszik, hogy lepattanózásban, centerjátékban szintén fejlődnünk kell. Reméljük, hogy velük majd fogunk tudni előrébb lépni.” – összegzett a szakvezető.

 

Fotó: EWBL

Fotó: EWBL


A PINKK keretéből az Egyesült Államokból Pécsre visszatérő Csutorás Fanni még rehabilitációját tölti. Az előzőekben kiemelt két magas játékos érkezése errre a hétre várható. „Jáhni Zsófia a 3x3-as Világbajnokságról jön vissza és csatlakozik Emilija Podrug is. Hogy ki mikor lesz a pályán bevethető, azt még nem tudom megmondani, de hamarosan ez is világossá fog válni.” – mondta Laczka Miklós, akinél az EWBL sorozattal kapcsolatos első benyomásokra is rákérdeztünk. Eddig ebben a ligában nem szerepelt magyar csapat, így érdekes, hogy a helyszínen megélve milyen volt az esemény légköre.


„Jó hangulata van az egésznek, a szervezés is teljesen rendben volt. Nagyon kedvesen fogadtak minket és a körülményeket is megteremtették ahhoz, hogy egy profi és jó rendezvény legyen. Az egész mezőnyt figyelve különböző szintű csapatokkal találkozhatunk, de mindenki meg tudja találni a számításait. Legyen szó arról, hogy gyakorolhatnak a szakmai stábok bizonyos játékelemeket vagy plusz lehetőséget biztosíthatnak egyes játékosaiknak. Az első benyomások nekem pozitívak voltak.” – fogalmazott Laczka Miklós.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: