U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A DVTK csoportjáért vív selejtezőt a Nantes és a Liege

2018.10.09. 21:07 | Európa Kupa

Csütörtökön a negyedik selejtező párharc is megkezdődik az Európa Kupában. A Nantes és a Liege csatáját olyan szemmel figyelhetjük, hogy a továbbjutó az Aluinvent DVTK csoportjába kerül.

 


Több meglepetés is született eddig az Európa Kupa selejtezőit tekintve. A legnagyobb azonban ebben a párharcban lenne, ha a belga fiatalokat felvonultató Liege elütné a sorozat főtáblájától a Nantes Reze alakulatát. Ahogy ebből a rövid bevezetőből is kiderül, két nagyon eltérő célokért küzdő alakulat találkozik. A VOO Liege Panthers egy fiatalokat felvonultató, elsősorban utánpótlás-bázisként működő klub. A Nantes Reze pedig – ugyan gyengült a korábbi évekhez képest –, de egy komoly nemzetközi rutinnal rendelkező gárda. A kiemelt természetesen a francia csapat, így jövő héten szerdán a visszavágót majd Nantes városában rendezik.


A VOO Liege Panthers az elmúlt évadban nem jutott a legjobb négy közé a belga élvonalban. Ugyanakkor a fiataljaiknak tapasztalatszerzésre tökéletes lehetőséget kínál ez a párharc. A szakmai stábjuk is ezt fogalmazta meg célként. A keretük átlagéletkora 21 év. A nagyválogatottban korábban bemutatkozó, a 3x3-as szakágból is ismert erőcsatár Jaleesa Maes a legrutinosabb játékosuk a maga 26 évével. Egy légióst foglalkoztatnak a 185 cm magas, amerikai Damika Trice személyében, akinek a svájci élvonalban tavaly közel 20 pontos átlaga volt.

 


A Nantes Reze csapatánál nagy változások történtek azok után, hogy tavaly csalódást keltő teljesítménnyel nem kerültek be a legjobb hat közé Franciaországban. Összesen nyolc játékosuk távozott és hat új érkezővel számolhatnak. Érdekesség, hogy éppen Belgiumból hoztak el két jobb amerikai légióst. Shaqwedia Wallace a Waregem, míg Briana Day a Namur együttesében remekelt.

 

A legnagyobb igazolásuk az elmúlt évadban bajnoki döntőt játszó Tarbes együttesében jól teljesítő rutinos spanyol irányító Ana Suarez megszerzése. Mellette kettes posztra a cseh válogatottból is jól ismert, legutóbb Lengyelországban légióskodó Michaela Stejskalova érkezett. A tapasztalatukra szükség lesz a pályán, hiszen magas posztokon leginkább fiatalokra épít a klub. Elsősorban ennek tudható be, hogy a francia esélylatolgatások a Nantes keretére úgy tekintenek, mely gyengült a legutóbbi szezonhoz képest. Ugyanakkor a kiábrándító tavaszuk után könnyen lehet, hogy éppen ez a vérfrissítés ad új impulzusokat.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: