U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Nagy lehetőséget szalasztott el a Wisla Krakow

2018.10.09. 19:13 | EuroLiga

Az Euroliga selejtezőjében Athénban 63-63-as döntetlent játszott az Olympiacos és a Wisla Krakow. A kuparendszerű párharcban folytatás pénteken Lengyelországban.

 

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball


A hazai pályán játszó Olympiacos kezdett élesebben, pillanatok alatt 7-2-re léptek el. A folytatásban azonban a Wisla Krakow akarata érvényesült. Az első negyed végén már 19-17-re a lengyelek vezettek. A második szakaszban pár ponttal végig a Wisla járt előrébb. A félidőben 32-29-es állást rögzíthettünk. A harmadik negyed óriási fordulatot hozott a játékban. Hét perc alatt 17-3-as futást mutatott be a Wisla Krakow.


Kis túlzással eldőlni látszott a párharc: remek egyéni teljesítményekkel a játék minden elemében a görög bajnok fölé kerekedett a lengyel gárda. Elsősorban a spanyol különítmény hozott extrát, Maria Conde és Leonor Rodriguez végül 14-14 ponttal zárt. Mellettük a két amerikai légióst, a centert Mercedes Russel-t és az irányítót Jordin Canadát is ki kell emelni. A Seattle Storm-tól érkező fiatal klasszis például 10 ponttal és 10 gólpasszal dupla-duplát ért el élete első Euroliga meccsén.

 


Az utolsó 10 percnek 51-41-ről vágtak neki a felek. A Wisla nem tudta a harmadik negyed extráját folytatni. A lelkesen játszó Olympiacos megérezte az esélyt, hogy faraghat a hátrányán. Sőt, három perccel a vége előtt 55-55-nél utol is érték riválisukat. Innen már egyik gárda sem tudott ellépni. Maradt a kosárlabdában szokatlan, de kuparendszerű párharcban megengedett döntetlen. A Wisla a harmadik negyedben megmutatta, hogy minőségben riválisa előtt jár, de a negyedikben azt is, hogy ezt csak maximális koncentrációval válthatja továbbjutásra.


Eredmény
Olympiacos – Wisla Can-Pack 63-63 (17-19, 12-13, 12-19, 22-12)


Statisztika

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: