U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

A mozambiki válogatott Leia Dongue a Cegléd új igazolása

2018.10.10. 14:48 | Magyarország

A VBW CEKK Cegléd a hivatalos Facebook oldalán jelentette be, hogy szerződtette a mozambiki válogatott 185 cm magas, elsősorban négyes poszton bevethető magas játékosát Leia Dongue-t.

 

 

A bajnoki rajt előtt a klub közleménye alapján mi is beszámolhattunk arról, hogy magas posztokon az idei évadra tervezett keret két helyen változott Cegléden. Chelsey Lee térdsérülése miatt nem ment át a kötelező orvosi vizsgálatokon, míg Jelena Maksimovic-csal közös megegyezéssel bontottak szerződést.


A pótlásukra érkezve a 191 cm magas svéd válogatott Danielle Hamilton-Carter-t már szeptember végén bemutatta a klub és a játékos bajnoki mérkőzésen azóta be is mutatkozott. Leia Dongue szerződtetése azonban a minap vált hivatalossá.

 

 
A 27 éves, 185 cm magas Leia Dongue az elmúlt évadban a spanyol élvonalban szerepelt. A Gernika gárdáját erősítette, ahol közel 19 perc alatt átlagban 11.4 pontot, 4.9 lepattanót és 0.7 gólpasszt jegyzett. Az elmúlt nyáron aktív részese volt annak, hogy hazája válogatottja értékes negyedik helyet szerzett az Afrika-bajnokságon. A torna 10 összecsapásán 26.7 perc alatt átlagban 17.2 pontot, 6.3 lepattanót és 1.4 gólpasszt ért el.


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: