U16-os Bajnokok Tornája, Sopron 2018

Csütörtökön zárja a csoportkört válogatottunk az Ifjúsági Olimpián

2018.10.10. 23:59 | Utánpótlás hírek | Írta: Nagy Norbert

A vasárnapi remek bemutatkozást követően csütörtökön folytatja szereplését a magyar válogatott a Buenos Airesben zajló Ifjúsági Olimpia 3x3-as kosárlabda tornáján. Előbb 17 órától Németország, majd 19 órától Románia lesz az ellenfél.

 

 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2/2 #youtholimpicgames2018

Tóth Orsolya (@orsi_21) által megosztott bejegyzés,


Az olimpiai torna lebonyolításának a sajátossága, hogy a válogatottak csoportmérkőzései között három teljes nap telik el. Ez a menetrend jelentősen eltér a FIBA tornákon megszokott pergősebb programtól. Ugyanakkor azzal, hogy a klubszezon miatt az ötkarikás játékokat megelőzően kevés közös edzés-lehetősége volt az európai csapatoknak, köztük a mieinknek is, kifejezetten hasznos ez a hosszabb szünet. Tudták ugyanis folytatni a szakvezetők az együttesek felkészítését a torna végjátékára, mely igencsak kiélezett küzdelmet ígér.


Remekül kezdte az Ifjúsági Olimpiát a válogatottunk: Iránt 22-0-ra, míg Kínát 21-13-ra sikerült legyőzni. A számszerű eredményben megmutatkozó magabiztos sikereken felül a játék minősége is kiemelkedő volt. A statisztikát figyelve Irán ellen 21-ből 16, míg Kína ellen 28-ból 16 mezőnykísérletünk talált utat a gyűrűbe. Emellett a lepattanók magas számát is érdemes figyelni, a két meccsen összesen 34-et gyűjtött a magyar együttes. Ez az egyik legmagasabb arány a 20 csapatos női mezőnyben.


A szerzett pontok száma is szépen megoszlik a magyar válogatott keretét tekintve. Ez a tényező mindenképpen a csapatjátékot dicséri. Tóth Orsolya 15, Varga Alíz 11, Révész Boróka 9, Budácsik Dorottya 8 szerzett pontnál jár. Minden 3x3-as Világeseményen komoly fegyvertény, ha a válogatott teljesítménye nem szűkül be egy-egy kiemelkedő egyéni villanásra.

 


Csütörtökön az első ellenfél 17 órától Németország lesz. Riválisunk az első játéknapon Romániát óriási csatában 18-16-ra legyőzte. Ez a siker viszont úgy néz ki, hogy sokat kivett belőlük. A következő meccsükön ugyanis az ellenünk keveset mutató kínaiaktól 18-12-es vereséget szenvedtek. A németeknél a 181 cm magas Emma Eichmeyer a legeredményesebb, aki Szolnokon a korosztályos Eb-selejtezőn is a legjobbjuk volt. Érdekesség, hogy akkor kisebb meglepetésre nem tudták kivívni a debreceni kvalifikációt. Ettől függetlenül egy agresszív, egész nyáron át versenyeztetett összeszokott csapat a német.


A csoportkör utolsó meccsén 19 órától Románia ellen lépnek pályára a mieink. A németektől elszenvedett vereség mellett a román csapat 18-14-re győzte le Iránt. Amilyen megilletődötten játszott a magyar csapat ellen az iráni válogatott, ezen a találkozón megmutatták valós tudásukat. Sokáig kifejezetten jól tartották magukat és a románoknak a maximumot kellett nyújtani a sikerhez. A keretükből az irányító Carla Popescu nevét kell kiemelni, aki 15 szerzett ponttal Argentínában csapata legeredményesebbje. Ő talán a 2000-es generáció legismertebb tagja Romániában. Itt pedig egyértelmű vezér. A játékot nézve ugyanazt a szervezettséget láthattuk vasárnap, mint általában a román válogatottaktól. Kiemelkedő egyéni képességű játékosuk azonban most nincs, viszont csapatként erősek.


Az alábbiakban a csoport állása látható a csütörtöki játéknap előtt. Az ötösből az első két gárda lép tovább a negyeddöntőbe, melyet október 16-án rendeznek.

 


Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Honlap:
Kérjük, írja ide a képen látható karaktereket:


Az IP címedet megjegyezzük, de ezt csak a komment spam jellegének vizsgálatához használjuk fel.
WBASKET24 - Friss hírek röviden


Partnereink: